Nespresso capsules

In een wereld waarin een swipe-duim vaker optreedt dan een tenniselleboog, komt Nespresso met het ultieme analoge object: een pen. Eén die haar verhaal trouwens zelf schrijft, want deze Limited Edition pen is gemaakt van gerecycleerde Nespresso koffiecapsules.

De bewuste ballpoint pen is het resultaat van een samenwerking tussen de koffiepionier en Caran d’Ache, de Zwitserse schrijfwarenproducent die al meer dan een eeuw lang de punten van menig potlood scherpt. En of Nespresso daarmee een stukje duurzame geschiedenis schrijft! What else?

Nespresso capsulesHet ‘849’-model – een klassieker in het schrijfarsenaal van Caran d’Ache – werd door Nespresso heruitgevonden in gerecycleerd aluminium. En dat in een zijdezachte donkerblauwe editie die refereert naar Dharkan, een van de populairste koffies van het Zwitserse koffiemerk. De limited edition ballpoint pen is een niet mis te verstane reminder aan het herbruikbare karakter van aluminium, de grondstof die Nespresso gebruikt voor zijn koffiecapsules. Aluminium heeft een oneindig potentieel. Het kan steeds opnieuw versmolten en dus ook hergebruikt worden zonder iets van zijn waarde te verliezen. In dit geval herrijst het in de vorm van een accessoire dat tegelijkertijd elegant, trendy en verantwoord is. Een tijdloos object dat haar gebruikers moet aanmoedigen de koffiecapsules van Nespresso ook effectief te recycleren. Al was het maar om “Capsules niet in de vuilnisbak gooien!” op de post-it bij hun machine te krabbelen. Conclusie? Koffiefans met een geweten, schrijf het neer.

Bekijk het volledige Nespresso gamma via Niwzi.be hier

 

Reageer