Op 15 maart werd in Antwerpen Marc Almert, 27 jaar en de vertegenwoordiger voor Duitsland, verkozen tot Beste Sommelier van de wereld. Hij werd gevolgd door de Deense Nina Højgaard Jensen die op de 2de plaats eindigde. De Let Raimonds Tomsons nam de 3de plaats in.

Gedurende 5 dagen werd de hoofdstad van de Diamant tijdelijk de hoofdstad van de sommeliers die de stad deed daveren met zijn 19de editie. Het werd een uniek gebeuren waarbij 66 professionals uit 63 landen werden samengebracht om het op te nemen tegen elkaar in verschillende beproevingen.

Voor de talrijke service- en degustatie-evenementen, de Masterclass en het galadiner voor 600 genodigden, koos de l’Association Internationale de la Sommellerie (ASI) voor het Reveal’Up glas. Het merk Chef&Sommelier, partner van ASI sinds 2010, leverde zo’n 14 000 glazen waarbij Reveal’Up zijn kwaliteiten en elegantie kon tentoonstellen op een internationaal podium.

De mening van de professionals over het perfecte wijnglas

De glazen die voor een dergelijke verkiezing worden gebruikt, moeten aan 3 essentiële eisen voldoen: weerstand, polyvalentie en elegantie.

Weerstand: Ondanks het intensieve gebruik van deze glazen die snel moeten afgewassen worden en klaar zijn tussen de degustaties of Masterclasses, is er weinig breuk vastgesteld.

Polyvalentie: De Technische Commissie van de ASI heeft de Reveal’Up uit de verschillende collecties van Chef&Sommelier geselecteerd. De veelzijdigheid ervan maakt het mogelijk om tijdens de organoleptische beschrijvingen die aan de kandidaten worden gevraagd, hetzelfde glas te gebruiken met een uitstekend resultaat en voor een breed scala aan wijnen.

Elegantie: Deze mooie en slanke collectie staat garant voor sierlijkheid aan tafel.

Reageer