Bestek wordt dagelijks intensief gebruikt. Daarom is het van groot belang het bestek goed te onderhouden: zo kun je er langer van genieten! Roestvrij staal is en blijft het beste materiaal voor bestek: het is duurzaam en stevig en behoudt lang zijn glans. Om jouw bestek zo lang mogelijk mooi te houden, kregen we van bestekspecialist Amefa de volgende onderhoudsinstructies:

Handwas

Het beste voor bestek is om het met de hand af te wassen. Zo houdt je het bestek het langst mooi. Vermijd schuursponsjes, bleekmiddel en het gebruik van soda. Spel etensresten zo snel mogelijk af of was het bestek direct af na gebruik. Langdurige blootstelling aan zouten en voedselzuren veroorzaakt schade. Gebruik na het afwassen een zachte doek om het bestek af te drogen.

Vaatwasser

Al het Amefa 18/0 en 18-10 roestvrij staal bestek is vaatmachinebestendig, tenzij anders vermeld. Om het bestek in optimale conditie te houden, geven ze nog een aantal instructies:

  • Spoel het bestek goed af voordat je het in de vaatwasser plaatst. Voedselresten, zout en zuren kunnen het bestek aantasten.
  • Vermijd contact met zout, azijn, bleekmiddel en agressieve reinigingsmiddelen. Deze kunnen putjes en vlekken veroorzaken.
  • Zet de messen gescheiden van de vorken en lepels in de vaatwasser om contactcorrosie te voorkomen. Messen zijn gemaakt van een ander materiaal (13/0 roestvrij staal) dan lepels en vorken (18/0 of 18-10 roestvrij staal). Contactcorrosie wordt veroorzaakt door de aanraking van de verschillende materialen.
  • Zet de deur van de vaatwasser open zodra het afwasprogramma ten einde is. Zo voorkom je condens op het bestek.
  • Haal bij voorkeur het bestek meteen uit de vaatwasser en wrijf het droog met een zachte doek.

De mooiste bestekken van Amefa vind je hier!

Reageer