Cold brew coffee is helemaal hip, net als het jongere (én coolere) broertje van iced coffee. Het bevat cafeïne, is heerlijk verfrissend en bovenal heel eenvoudig zelf te maken.

Ga zelf aan de slag!

Wat is nu precies het verschil tussen iced coffee en een cold brew? Cold brew coffee wordt zoals de naam het zegt koud gebrouwen, dus nooit verhit. Iced coffee is warme koffie die vervolgens wordt afgekoeld. Zo maak je zelf een heerlijke cold brew!

1. First step: gemalen bonen! 

Voor één liter cold brew coffee heb je zo’n 60g grof gemalen koffie nodig. Fijngemalen koffiebonen resulteren vaak in troebele koffie, het is dus belangrijk dat de koffiebonen grof gemalen zijn. French press koffie is ideaal!

2. Laat de koffie weken

Neem een karaf of een French press met 1L inhoud en strooi de gemalen koffie op de bodem. Voeg hierbij langzaam 1L water op kamertemperatuur toe en roer voorzichtig. De koffie moet goed bevochtigd zijn. Bedek de karaf met een linnen neteldoek. Werk je met een French press, zet dan de bovenkant erop zonder het naar beneden te duwen. Laat het mengsel 8 tot 12 uur in de koelkast brouwen.

3. Zeven en drinken maar 

Gebruik je een karaf, dan kan de neteldoek perfect dienst doen als zeefje. Een andere optie is de Chemex 8 cup. Giet de cold brew coffee door de neteldoek in een nieuwe kan of door de Chemex filter. Wacht geduldig tot alle koffie volledig uitgefilterd is. Heb je een French press gebruikt? Druk dan gewoon op de plunger om de koffie te filteren. Voilà!  

Zin om de handen uit de mouwen te slaan? Ontdek hieronder onze favorieten op Niwzi die uiterst geschikt zijn om zelf een cold brew klaar te maken!

Cold Brew koffiezetapparaat van KitchenAid

Maakt koud gezet koffie- of theeconcentraat bij u thuis door 12-24 uur in koud water te trekken Maakt een rijke, milde en gebalanceerde koude koffie die minder zuur is en minder bitter smaakt dan warme of ijskoffie

Klik hier om producten in te laden

Chemex 

Ook met de Chemex koffiemakers kan koffie gemaakt worden volgens de koude gezette methode

Klik hier om producten in te laden

Cold Brew Coffee Time van WMF

Koffie is niet meer alleen koffie, maar en omdat plezier ook te maken heeft met het nemen van de tijd voor de mooie dingen van het leven, is dat niet anders voor het koffie maken. Bij de koffiemaker Cold Brew CoffeeTime van WMF wordt de voorbereiding een heuse ceremonie. De gemalen koffie wordt overgoten met koud water in de geblazen 1.2-liter karaf vervaardigd uit hittebestendig glas. Even roeren zodat de koffie gelijkmatig verdeeld wordt. Vervolgens laat je de koffie acht tot twaalf uur trekken. Na het verwijderen van het permanente filter met aroma’s, vindt u een stimulerende en aromatische koffie met minder zuur – typische koude brouwerij.

Klik hier om producten in te laden

French Press koffiemakers

De French Press is een uitstekende optie voor iemand die graag een robuuste koffie wil waarbij de smaak van de boon goed behouden wordt. Voor een uitstekende Cold Brew koffie gebruik je dezelfde soort koffie als bij de French Press methode. Voeg hier koud water aan toe. Bedek dit mengsel en laat het ongeveer 12 uur in de koelkast staan. Vervolgens licht roeren.

Klik hier om producten in te laden
Klik hier om producten in te laden

Koffiemolen Lorenzo van Gefu

Met een simpele draai maal je je lekkerste koffiebonen tot de gewenste dikte, ideaal voor jouw lekkere cold brew koffie

Klik hier om producten in te laden