dagen zonder vlees boek
Het is intussen al 5 jaar geleden dat Alexia Leyssen ons collectief opriep om gedurende 40 dagen vegetarisch te vasten. Nu, vijf jaar later is het boek geboren. En wat voor een. Wij zijn alvast zeer enthousiast!

Burgerinitiatief

In enkele jaren tijd werd Dagen zonder Vlees een echt burgerinitiatief dat kan rekenen op het enthousiasme van maar liefst 55 000 mensen. Het succes van Dagen zonder Vlees is vooral te wijten aan het vrijblijvend karakter van de actie. Het is niet verplicht om gedurende 40 dagen geen enkel stukje vlees of vis te eten. Het is eerder een bewustmaking dat je perfect lekker kan koken en eten zonder vlees.

Het doel van de actie is om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. In het kookboek van Dagen zonder Vlees tonen enkele bekende Vlaamse chefs hoe je heel lekker én duurzaam kan koken. Per maand zijn er een aantal recepten voorzien die inspelen op de seizoensgroeten. Daarnaast zit het boek ook vol met leerrijke tips!

Wij hebben alvast een aantal recepten getest en zijn er helemaal weg van. Dankzij dit boek is vegetarisch eten kinderspel!

Uitgegeven door Borgerhoff & Lamberights
Prijs: € 24,95