Weldra zal er wel degelijk een belletje bij je rinkelen wanneer men het heeft over Blond Amsterdam, want het merk werd onlangs in België geïntroduceerd! De 2 eigenaressen Femque van Geffen en Janneke Dröge – beiden niet toevallig blond – hebben een gezamelijk doel: zij willen mensen blij maken. Blond Amsterdam opende haar deuren in 2001 met een klein atelier alias winkeltje aan de Spuistraat in Amsterdam!

Alle illustraties ontwerpen Femque en Janneke zelf, tegenover elkaar aan tafel in hun atelier. Zij werken met liefde en heel veel plezier. Hun touch of Blond is zeer herkenbaar door hun blozende en kleurrijke stijl. Met rake tekstjes, altijd een twist. Aanvankelijk verschenen de illustraties alleen op serviezen, maar inmiddels is Blond veel breder. Met vrolijke wenskaarten, schoolspullen, blikken, thee, schorten, pannenlappen, T-shirts, dekbedovertrekken en nog veel meer. Allemaal cadeaus waar je blij van wordt.
Het winkeltje in de Spuistraat heeft plaats gemaakt voor de Ferdinand Bolstraat 44. Hier bevindt zich nu de Flagship Store in combinatie met een instore café.

Blond X Noir

Blond is ondertussen 18 jaar en naar eigen zeggen volwassen aan het worden. Wat ze al lang wilden proberen, is gelukt: de zwart-witte tegenhanger van het bekende Blond servies is er! Blond X Noir. Herkenbaar handcrafted, met een ingetogener uitstraling… Tot je de teksten leest:

I love you to the fridge and back.
Please talk dirtea to me.
I need coffee the size of my ass.
Take life one cup at a time.

 

 

 

 

Nu dus ook Blond voor wie minder van het bonte en blozende is.

 

 

Reageer