blenden vs juicen

Er is tegenwoordig heel wat te doen rond blenders en juicers. Beide zijn een gezonde manier om op een makkelijke wijze voldoende vitaminen binnen te krijgen. Maar wat is het verschil nu precies? Wij zetten het op een rijtje.

Blenden

Wanneer je iets gaat blenden, wordt de inhoud gemixt. Daardoor is de hoeveelheid vezels per portie groter dan bij het juicen. Voedingsstoffen en suikers worden zo op langzame wijze opgenomen door het lichaam. Schommelingen in je bloedsuikerspiegel wordt zo voorkomen en je krijgt een heerlijk verzadigd gevoel.

3x ultieme smoothie tips!

1. Hoe verser je fruit, hoe zoeter je smoothie zal zijn!

2. Gebruik in plaats van ijsblokjes, bevroren fruit. Zo krijg je een frisse smoothie met voldoende vitaminen erin.

3. Velen kiezen te veel fruitsoorten bij het maken van smoothie. Kies een basisingrediënten en vul aan met maximaal 2 soorten.

Juicen

Bij het juicen worden de ingrediënten heel fijn gemalen waardoor een fijn sap uitkomt. Zo krijg je meer voedingsstoffen binnen dan bij een smoothie. Alle voedingsstoffen en suikers worden sneller opgenomen door je lichaam waardoor je een echte energieboost krijgt! Ook een verhoogde immuniteit behoort tot de vele voordelen van het juicen!

3x Juicy tips!

1. Wist je dat vitamine C de opname van ijzer verhoogt? Mix daarom altijd ijzerrijke ingrediënten met vitamine C.

2. De resterende pulp hoef je helemaal niet in de vuilnisbak te gooien. Je kan het bijvoorbeeld perfect gebruiken bij het maken van cupcakes!

3. Gebruik vooral groenten bij de basis van je sapje. Voeg fruit toe om de perfecte smaakbalans te bekomen. Appel en spinazie vormen een topcombinatie! Of je nu een liefhebber bent van een smoothie of een sapje, je krijgt er alleszins genoeg essentiële voedingsstoffen door binnen. Pure verwennerij voor je lichaam en het is nog eens plezant om te doen ook!

Reageer