AEG Blast Chiller

De Blast Chiller is een inbouwtoestel voor de keuken dat maaltijden direct na bereiding afkoelt of bevriest, waardoor alle smaken en aroma’s behouden blijven bij het opwarmen.

Gekoelde of diepgevroren maaltijden verliezen gewoonlijk smaak en textuur wanneer ze opnieuw worden opgewarmd. Een oplossing om dat te verhinderen is de vers bereide producten razendsnel af te koelen of in te vriezen. Wanneer het kookproces abrupt wordt stopgezet, vormen zich namelijk geen bacteriën meer en kan het voedsel tot zeven dagen in de koelkast worden bewaard.

De Blast Chiller kan niet alleen snel koelen maar ook snel invriezen. Na een diepvriesproces van 30 minuten, kunnen voedingswaren tot zes maanden worden bewaard in de diepvriezer. In vergelijking met een gewone diepvriezer zijn de ijskristallen stukken kleiner en vernietigen ze niet de celstructuur van het voedsel. Daardoor wordt smaak en textuur behouden.

Verder is het met de Blast Chiller mogelijk om witte wijn, champagne of andere dranken te koelen in slechts 15 tot 20 minuten, en om snel ijsblokjes, ijs en sorbets te maken.

Goedkoop is de Blast Chiller niet: 4499 euro. Het toestel is te bewonderen op Batibouw 2018.

Reageer