Het vakmanschap van gedraaid hout, typisch van de Strona Valley en van de steden die aan de noordelijke zijden van het Orta meer liggen, behoort tot een eeuwenoude traditie. In de 19e eeuw, hoewel de productiemethoden verbeterd zijn met de goedkeuring van hydraulische systemen en draaimachines, streven de productiebedrijven in de streek ernaar om trouw te blijven aan de de handgemaakte originelen. In het kader van deze traditie werd de firma Bisetti opgericht in 1945. Het is een van de weinige bedrijven die nog steeds tafel- en keukengereedschap in gedraaid hout produceert. De productie is een combinatie van de beheersing van traditioneel vakmanschap met behulp van de modernste apparatuur. Elk product wordt volledig geproduceerd in het bedrijf. Om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen, is de productie van Bisetti altijd voor 100% in Italië gebleven. De producten dragen dan ook terecht het label “Made in Italy”.

Met ICONS presenteert Bisetti  een speciale collectie verfijnde kruidenmolens, ontwikkeld door internationale ontwerpers. De producten – rijk aan tradities – zijn al meer dan 70 jaar bekend om hun precisie en kwaliteit.
De producten zijn een combinatie van de verfijnde techniek en geavanceerde vormen.
Met de ICONS collectie verwijst Bisetti naar deze traditie. Naast de bekende klassiekers presenteert de Bisetti Design Collection enkele opwindende onmiskenbare creaties, gerealiseerd in nauwe samenwerking met succesvolle studio’s.
Schaken of een vaas zijn slechts enkele inspiratiebronnen voor de makers van deze collectie. En dit, dankzij frisse kleuren en aantrekkelijke materiaalcombinaties, waarvoor Bisetti bekend staat.

 

Klik hier om producten in te laden