pralines

Wie zelf thuis pralines wil maken, moet toch eerst nog even langs bij de kookwinkel. Wat heb je nu precies nodig? Een pralinevorm, paletmes, thermometer en decoratiepen zijn zeker geen overbodige luxe. Hier sommen we een aantal producten op die bijzonder handig bleken te zijn bij het maken van pralines.

  • chocoladevormChocoladevormen – De meeste merken die bekend staan om hun bakvormen hebben nu ook al chocoladevormen in hun assortiment. Dan denken we bijvoorbeeld aan Silikomart, Kaiser of PavonIdea. Van de klassiekere pralinevormpjes zoals hartjes of piramides tot de decoratievere vormpjes zoals handtasjes, autootjes tot dinosaurussen. Pralinevormen zijn er voor elke gelegenheid.
  • Decoratiepen – Een decoratiepen is – uiteraard – zeer handig om jouw pralines te decoreren, maar er is meer. Wanneer je, zoals wij, met verschillende kleurtjes wil gaan werken en witte chocolade als decoratie op zwarte chocolade wilt gaan gebruiken, komt de decoratiepen goed van pas. De teddybeedecoratiepen lékuérpralines, bijvoorbeeld, zijn voorzien van witte pootjes en een witte snoet, die je zeer nauwkeurig kunt aanzetten met de decoratiepen. Probeer dit maar even met een lepeltje, dat lukt niemand. Daarnaast ontleent een grote decoratiepen, zoals van Lékué zich perfect als accurate spuitzak om de chocolade mooi over de vormpjes te verdelen. Ook met een gewone spuitzak of trechter kan je gemakkelijk de verschillende vormpjes opvullen, maar zeer verfijnd decoreren lukt natuurlijk niet.

 

  • Paletmes – Een paletmes paletmesheb je nodig om de overtollige chocolade van de chocoladevorm mooi weg te schrapen. Dit zal ervoor zorgen dat de onderkant van je pralines mooi glad is.
  • thermometer silikomartThermometer – Wanneer je chocoladerepen versmelt, mag de gesmolten chocolade nooit te warm worden. Temperaturen boven 40°C zijn niet aanvaardbaar, want de chocolade zal na afkoeling niet meer blinken en kan zelfs voor het oog onsmakelijke, witte spikkels vertonen. Met een thermometer kan je echter te allen tijde de temperatuur van de chocolade in de gaten houden, ook wanneer hij getempereerd wordt. De chocoladekit van Silikomart bevat een functionele thermometer/roerlepel, met daarbij nog een chocoladetrechter en een siliconen kom die je op de kookpot plaatst om de chocolade au bain marie te laten smelten.

 

 

 

Klik hier om producten in te laden

 

 

Reageer