Fonduen, dat is gezelligheid troef! Wie geniet er niet van eens een avond achteruit leunen met een sissend stukje vlees of een knapperig stukje stokbrood dat in smeuïge kaas gedopt wordt? Het is ook de perfecte afsluiter voor de zoetekauwen onder ons, die liever een stukje fruit onderdompelen in een heerlijke mengeling van gesmolten chocolade.

Hét recept voor een geslaagde fondue avond? Het kiezen van de juiste set! Want niet alle fonduesets zijn dezelfde, en veel hangt af van het gebruikte materiaal. Beka geeft zijn geheimen prijs!

Aardewerk

Een fonduepot uit aardewerk of keramiek is de beste keuze voor wie een kaas- of chocoladefondue op tafel wilt zetten. Omdat het snel reageert op warmteverandering, maar niet té warm wordt en dus aanbranden vermijdt, is het ideaal voor het smelten van kaas en chocolade.

Klik hier om producten in te laden

RVS

Warmte is net wel nodig voor het bereiden van vlees in olie of vis in bouillon. Daarom is een RVS fondueset die bestand is tegen hoge temperaturen en snel warm wordt jouw partner in crime voor perfect gebakken stukjes vlees of vis. Hou het veilig! Het anti-spatscherm op deze fondueset beschermt je tegen de hete olie en bouillon.

Klik hier om producten in te laden

Gietijzer

Fonduesets in gietijzer zijn het meest veelzijdig. Dankzij de geëmailleerde afwerking kan het behalve voor vleesfondues ook worden gebruikt voor kaas- of chocoladefondues, na verwijdering van het spatdeksel. De uitstekende warmtegeleiding van het gietijzer warmt de pot gelijkmatig op waardoor je goudgele kaas of chocolade uniform smelt. Bovendien houdt het gietijzeren materiaal de warmte langdurig vast. Zo geniet je eindeloos van je fondue.

Klik hier om producten in te laden
Klik hier om producten in te laden
Klik hier om producten in te laden

Reageer