Bauknecht en Jamie Oliver

Bauknecht gaat samen met de wereldberoemde chef Jamie Oliver de strijd aan met voedselverspilling. Met enkele handige tips, gecombineerd met de slimme technologieën van Bauknecht, willen ze mensen bewust maken over hoe ze met eten en overschotten moeten omgaan. “Kennis van koken, weten hoe je recepten kan aanpassen en hoe je het best inkoopt, is de sleutel tot minder verspilling. En uiteraard: de weg kennen in jouw koelkast en diepvriezer”, zegt Oliver.

Verspilling in cijfers

Ieder jaar gaat 1/3 van het geproduceerde voedsel verloren. In Europa komt dat neer op 88 ton voedsel per jaar (of 173 kg per Europeaan).

Ons land heeft de trieste eer om het een pak slechter te doen. Volgens de laatste Europese cijfers gooit iedere Belg jaarlijks 345 kg aan voesel weg. Helemaal alarmerend is de prognose dat deze cijfers tegen 2020 enkel maar zullen blijven stijgen.

De oorzaken zijn divers. Voedsel gaat verloren bij de productie, omdat het blijft liggen in de winkelrekken, tijdens het transport,… Maar volgens onderzoek wordt meer dan de helft van het voedsel thuis weggegooid. De voornaamste reden die mensen opgeven zijn: een slechte planning, te veel inkopen doen, te grote porties koken en de restjes niet opeten, voedsel laten bederven in de koelkast en overschotten weggooien.

De beste manier om verspilling tegen te gaan

Om die trend te keren slaan Bauknecht en chef Jamie Oliver de handen in elkaar. “De producten van Bauknecht zijn de perfecte hulpmiddelen om je voedsel langer vers te houden. Ze leren je ook beseffen hoe je voedsel het best stockeert of invriest. Dat is nog altijd de beste manier om voedselverspilling tegen te gaan”, zegt Jamie Oliver. “En er zijn natuurlijk ook enkele gemakkelijke tips.”

Jamies handige tips

1. Maak van de diepvries een bibliotheek van overschotjes!

Bauknecht en Jamie Oliver

2. Gebruik yoghurt en room tot de laatste druppel door er makkelijke dressings van te maken.

Bauknecht en Jamie Oliver

3. Wat te doen met rijp fruit?

Bauknecht en Jamie Oliver

4. Verzamel smaken!

Bauknecht en Jamie Oliver

5. Wat met brood?

Bauknecht en Jamie Oliver

Slimme kookplaat en langer vers in de koelkast

Bauknecht op zijn beurt zoekt dan weer constant naar innovaties die helpen om meer zorg te dragen voor ons voedsel. Bijvoorbeeld door slimme toestellen te maken, die je assisteren bij het koken. Denk aan de ActiveCook die je stap voor stap begeleidt in het koken. De kookplaten bevatten 63 kookprogramma’s voor de populairste kookmethodes. De sensoren brengen bij elke stap de pan opnieuw op de juiste temperatuur en houden ook de timings in de gaten. Op die manier vermijd je overkoken of aanbakken. En dus hoef je ook niets weg te gooien!

Met de ProFresh technologie in de Bauknecht koekasten blijven vitaminen en voedingsstoffen in uw voedsel zo goed mogelijk bewaard. ProFresh controleert en reguleert de luchtvochtigheid en temperatuur in de koelkast en biedt de ideale omstandigheden voor uw voedsel. ProFresh creëert de perfecte bewaaromstandigheden voor het langer bewaren van vers voedsel!

Kom via Niwzi.be te weten waar je de ActiveCook kookplaten kunt verkrijgen:

Klik hier om producten in te laden

Niwzi.be informeert je ook graag over de verkooppunten van de ProFresh koelkasten:

Klik hier om producten in te laden

 

Reageer