aprilse grillen

Nog aan het twijfelen wat je vanavond gaat eten? Waarom leg je niet eens een stukje vlees of groente op de grillpan?

Gezond grillen

Je gerecht krijgt meteen een andere dimensie en je hoeft bovendien amper vet te gebruiken. Een goede grillpan heeft een bakoppvervlak met een geribbeld oppervlak. Hierdoor zal je lapje vlees of groente niet in het vet zwemmen en kan je op een heel makkelijke manier gezond eten.

Visuele verwenbeurt

Niet alleen de smaakpapillen worden verwend, ook onze ogen krijgen een heuse verwenbeurt. De typische ‘streepjes’ op het ingrediënt als het gegrild wordt, zorgen ervoor dat je gerecht nog smakelijker wordt.

Er bestaan tal van grillpannen en andere elektrische grilltoestellen. Belangrijk is dat je altijd eerst voor moet kijken dat de pan of het toestel de perfecte temperatuur bereikt heeft. Als deze te laag is, zal het vlees niet gegrild maar gekookt worden. En dat zou jammer zijn, want dan kan je sappige steak vergeten. Een te lage temperatuur zorgt er namelijk voor dat de sappen uit het vlees gaan en het vlees dus niet dichtgeschroeid wordt.

Ook belangrijk is dat je de pan of het toestel lichtjes die je inwrijft met olie, bestand is tegen hoge temperaturen. Ook het stukje vlees kan je lichtjes inoliën, maar het is zeker niet de bedoeling dat je ingrediënten in de olie gebakken worden zoals je traditioneel bakt in braadpan.

Nog geen grillpan? Neem dan zeker hier een kijkje!

Klik hier om producten in te laden