best before app

Nooit meer verspilling dankzij deze app! Best Before is een app die ervoor zorgt dat voedselverspilling zo goed als onmogelijk wordt gemaakt. Tijd om die afvalberg aan te pakken!

Voedselverspilling in cijfers

Wist je dat de Vlaamse gezinnen per jaar 120 000 ton bruikbaar voedsel verspillen? Dat zijn 5000 gevulde vuilniswagens in een file van 35 km!

Wist je dat het aantal ongeopende voedselverpakkingen oploopt tot 10 335 ton per jaar?

Tijd om met z’n allen er iets aan te doen. Als deze cijfers je omver blazen en je denkt dat je een van die mensen bent die zoveel voedsel weggooit, dan is deze app op jouw lijf geschreven.

Hoe werkt de app?

Telkens wanneer je een product koopt, neem je een foto met je smartphone. Dan geef je de plaats waar je het zal bewaren en de houdbaarheidsdatum in en klaar is kees! Wanneer het product bijna z’n houdbaarheidsdatum bereikt heeft en je hebt het nog niet opgepeuzeld, krijg je een melding.

De app werkt bovendien met kleurcodes. Is het rood? Dan heeft het product bijna z’n houdbaarheidsdatum bereikt. Geel betekent dat nog goed is voor 4-6 maanden. Is het product nog meer dan een half jaar goed? Dan zie je een groen labeltje.

Zo voorkom je een onnodige verspilling van voedsel en verlies je niet alleen geld, maar werk je ook nog eens aan die afvalberg!

Beschikbaar voor iOs & Android