Nooit meer knoeien aan de barbecue of heen en weer lopen tussen keuken en gastentafel: het klinkt als muziek in de oren. Mastrad zorgt ervoor, en hoe: met haar M°Control en Meat°It thermometers ben je verzekerd van de perfecte cuisson, keer op keer. En dat maakt het leven alleen maar makkelijker! Wij testten beide toestellen uitgebreid in onze Cuizine.be testkeuken.

M°Control

Richtprijs voor de Control°It sonde: 59,90€

De M°Control heeft een dubbele functie: je kan er zowel de oppervlaktewarmte van je braadpan, als de kerntemperatuur van vlees of vis mee meten. De twee sondes zijn inklapbaar, zodat de control°it makkelijk op te bergen is. Het toestel werkt erg snel en nauwkeurig, tot op 0,1 °C. Schoonmaken gaat eenvoudig: gewoon even afvegen met een vochtige doek.

Control°It is perfect voor vlees of vis dat je op het fornuis gaart: met de oppervlaktethermometer wacht je tot de pan de perfecte temperatuur bereikt heeft, en met de kernthermometer houd je de cuisson onder controle. Ook voor patisserie, karamel en pasteien biedt de control°it heel wat voordelen.

 

Meat°It

Richtprijs voor de Meat°It sonde: 89,00€

Meat°it is een draadloze kernthermometer die je kan verbinden met een handige app op de smartphone of tablet. De sonde steek je in het te braden stukje vlees of vis. Met de app ingeschakeld kan je meteen met je gasten mee aan tafel schuiven. Je kiest zelf de braadwijze (langzaam, optimaal of snel) en de cuisson (blue, saignant, à point of bien cuit). De app houdt je vanop afstand op de hoogte van het kookproces. Hij waarschuwt je als dit te snel of net te traag zou gaan. En als de perfecte temperatuur, en dus jouw gekozen cuisson, bereikt is, krijg je een melding.

De Meat°It is vooral handig voor grote stukken vlees of vis, die in de oven of op de barbecue bereid worden. Door de app ben je verzekerd van een perfecte gaartijd, en hoef je niet steeds het braadproces te checken. Meer tijd doorbrengen met je gasten: wie wilt dat nu niet?!

 

Reageer