De pannenkoek kun je werkelijk in iedere cultuur terugvinden in 1 of andere vorm, met een zoete of hartige garnituur. Vlees, kaas, stroop, fruit, slagroom,… je kan het niet gek genoeg bedenken of ergens in de wereld vindt iemand het doodnormaal om hun pannenkoek ermee te garneren.
Hoewel we persoonlijk van de mening zijn dat het heerlijke rondje op gelijk welk moment van de dag (of de nacht) kan verorberd worden, wordt het in Amerika meer als ontbijt gezien, in Australië als dessert en in Nederland als het perfecte 4-uurtje.
Essentiële benodigdheden om het beslag te bereiden
Een weegschaal om de ingrediënten minutieus af te wegen
Een stevige beslagkom met anti-slip bodem
Om een klontervrij beslag te bekomen, zeef je best even de bloem
Meng het beslag met een stevige klopper
En bakken doen we met…
Een pan natuurlijk, maar voor pannenkoeken hé!
Maar je kan ook voor een all-in-one toestel gaan
En vergeet de zachte spatel niet
Happy Pancake day!!!!
Reageer