Halloween is een tijd van leuke en griezelige feesten, maar ook van warme, gezellige avonden aan het haardvuur. En wat is een betere manier om in de stemming te komen dan met feestelijk koken? Als je een fan bent van Le Creuset, bekend om hun hoogwaardige kookgerei, dan heb je geluk, want ze hebben een aantal geweldige producten om helemaal in het de herfstmood te komen.
Curry van bloemkool en kokos
De iconische Cocotte van Le Creuset is een onmisbaar onderdeel in veel keukens en tijdens Halloween kan hij een nieuw leven krijgen als pompoen. Met zijn levensechte kenmerken en kleur zal deze vernieuwde gietijzeren Pumpkin braadpan zeker de hele herfstperiode veel plezier geven. De feestelijke kookpot voegt een extra vleugje Halloween-sfeer toe aan je tafel.
Recept: Curry van Bloemkool en kokos
Lasagne van Pompoen
De aardewerken ovenschotels van Le Creuset zijn perfect voor het bereiden van een stevige maaltijd vol verwarmende herfstsmaken. Zijn rechthoekige vorm maakt hem geschikt voor aller soorten ingrediënten, waardoor je hem niet alleen kan gebruiken voor het roosteren, bakken en marineren maar ze zijn zo mooi dat je ze ook gewoon op tafel kunt zetten. Vul je ovenschotel met verschillende ingrediënten, zoals stukjes vlees, wortelgroenten en kruiden of misschien kan onderstaand recept jou wel verleiden?
Recept: Lasagne van pompoen met ricotta en salie
Brood uit een braadpan
Met de gietijzeren stoofpan kan je niet alleen gemakkelijk koken op een kookplaat of in de oven, maar je kan er ook je eigen homemade brood mee bakken. Het voordeel van brood bakken in een gietijzeren pan, is deels het stoomeffect en deels het vermogen van het materiaal om zeer hoge temperaturen te bereiken. De ronde pan zorgt ervoor dat het brood een knapperige korst heeft, terwijl de binnenkant zacht en luchtig is.
Recept: Brood uit een stoofpan
Honingcake met mascarpone, vijgen en walnoten
Le Creuset heeft ook een assortiment bakvormen in carbonstaal met anti-aanbaklaag. Dat zorgt ervoor dat het eten eenvoudig loskomt, voor betere resultaten. Deze ronde springvorm is zeker een klassieker voor het bakken van zowel traditionele als nieuwe, experimentele creaties.
Recept: Honingcake met mascarpone, vijgen en walnoten
Reageer