Tefal, wereldwijd bekend om zijn anti-kleeftechnologie, blijft technologische innovaties doorvoeren in zijn gamma. Ondertussen is er al heel wat keuze. Maar hoe zit dat nu precies met al die bekledingen in braadpannen? Wij geven je een overzicht!

Nooit meer vergissen! 

De drie belangrijkste bekledingen zijn anti-aanbak, inox en keramisch. Wij leggen je het verschil uit zodat een foutieve bakwijze vanaf nu tot de verleden tijd behoort!

– Anti-aanbak:

tefal

Een anti-aanbakbekleding is ideaal voor wie graag iets krokant wil bakken zonder al te veel vetstof aan toe te voegen maar toch de oorspronkelijke smaken wil behouden. Dankzij deze bekleding is calorie-arm koken geen enkel probleem. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en er is geen risico op oververhitting. Bovendien is deze bekleding heel gebruiksvriendelijk. De pan poetsen duurt amper 2 minuutjes.

– Inox:

aluminium

Inox heeft de eigenschap heel duurzaam te zijn. Het is bestand tegen krassen en kan jaren van dienst zijn. Deze bekleding is ideaal voor de semiprofessionele keuken. Daarnaast is inox bestendig tegen extreem hoge temperaturen en kan zelfs in de oven geplaatst worden. Wanneer je kiest voor inox, zal je beslist voor enkele jaren zoet zijn!

– Keramisch:

keramisch

Een keramische bekleding is perfect voor de fijnproevers onder ons. Hier moet toch een kleine hoeveelheid vetstof toegevoegd worden om een optimaal bakresultaat te verkrijgen. De bekleding is krasbestendig en heel populair in de gastronomische keukens.

Wist je dat?

thermospot

Thermospot, de rode cirkel in de pan is een temperatuurindicator. Deze wordt volledig rood wanneer de pan de ideale baktemperatuur bereikt heeft. De thermospot zorgt voor een constante temperatuur van 180 graden waardoor oververhitting uitgesloten is.

Reageer