sommelier of the year

Voor de 10de maal op rij organiseert de firma Meyhui (specialist voor de gedekte tafel), samen met Foodprint1819 (jaarboek van de gastronomie in woord en beeld) en Winterhalter (marktleider in professionele vaatwasmachines), de verkiezing van de “Sommelier of the year”.

Sommelier of the Year is geen wedstrijd maar eerder een erkenning voor de winnende sommelier. De titel kan je het best beschouwing als een bekroning voor de dagelijkse inzet.

Wat zijn de criteria?

De kandidaat-sommeliers dienen te voldoen aan de volgende criteria:

  • Werkzaam zijn in een Belgisch restaurant
  • Over vaktechnische bagage en beroepservaring beschikken
  • Over communicatieve en technische vaardigheid beschikken
  • De technische samenstelling van de wijnkaart beheersen
  • Garant staan voor een representatief wijnkaarbeheer en prijs/kwaliteitverhouding

De provinciale winnaars zijn bekend!

Uit de duizenden stemmen van zowel gastronomen, professionelen en verbruikers werden de provinciale winnaars verkozen.

West-Vlaanderen
Kenzo Lauwereins – Vlas, Middelkerke

Oost-Vlaanderen
Robby Baccaert – ‘t Korenaer, Nieuwkerken

Antwerpen
Jan Kerckhofs – La Belle, Geel

Limburg
Sanne Dirx – Cuchara, Lommel

Vlaams-Brabant
Jori Van Ginderdeuren – Brasserie Julie, Sint-Martens-Bodegem

Brussel
Panagiotis Kokalas – Wine in the City, Jette

Namen
Antoine Dubois – Hostellerie Gilain, Sorinnes

Waals-Brabant
Domenico Vitto – Un Altro Mondo, Wavre

Henegouwen
Bertrand Froment – L’Impératif, Péruwez

Luxembourg
Aurélien Pex – Le Moulin Hideux, Noirefontaine

Luik
Sylvia Fauchet – Philippe Fauchet, Saint-Georges-sur-Meuse

Wie wordt Sommelier of the Year 2019?

De overall winnaar wordt verkozen door de 11 provinciale winnaars zelf, onder begeleiding van een professionele jury. De titel kan echter maar 1 keer gewonnen worden. De 10 andere provinciale winnaars kunnen de volgende jaren nog meedingen naar de titel.

Op 25 maart 2019 wordt de overall winnaar bekendgemaakt in Flanders Expo te Gent. De winnaars worden vereeuwigd in het boek Foodprint1819 en zowel de provinciale winnaars als de overall winnaar ontvangen een prachtige trofee geschonken door de firma Meyhui en Schott Zwiesel.

Wine Lady of the Year 2019

In een traditioneel overwegend mannelijke wijnwereld, zijn er ook heel wat dames die dagelijks hun bekwaamheid bewijzen. Daarom wordt er voor de 5de maal op rij een Wine Lady of the Year gekozen. Ook hier geldt de beperking dat de winnaars van de vorige edities de trofee niet meer kunnen winnen en dus niet meer mogen worden voorgedragen.

Reageer