Je hebt zin om te koken en dan begint het: waar is je favoriete pan opeens naartoe? En waar is het deksel dat erbij hoort? Herkenbaar? Je bent niet de enige! Met de tips van GreenPan wordt een goed georganiseerde keukenkast kinderspel.

Het geheim voor een overzichtelijke keukenkast? Kies voor een handige indeling!

Gebruik panbeschermers

Wil je ervoor zorgen dat je potten en pannen er lang als nieuw blijven uitzien? Gebruik dan altijd panbeschermers bij het stapelen. Zo vermijd je krassen en beschadigingen. Die kunnen er namelijk voor zorgen dat je kookgerei minder goed werkt en minder lang meegaat.

Pannetje, pannetje aan de wand

Heb je niet voldoende ruimte om alles in je keukenkasten op te bergen? Open planken of haakjes boven het aanrecht zijn een goed oplossing. Hang je mooiste potten en pannen gewoon op! Zo krijgt je keuken extra veel uitstraling.

Wat met deksels?

Ze hebben een onhandige vorm en nemen véél plaats in. Deksels opbergen zorgt vaak voor heel wat frustraties. De tip van GreenPan: gebruik verplaatsbare tussenschotten en antislipmatjes, zodat de deksels mooi op hun plaats blijven zitten en een minimum aan ruimte innemen.

Slimme indeling

Potten en pannen netjes opbergen lijkt vaak onbegonnen werk. Een slimme indeling is alvast een stap in de juiste richting. Stem de binnenkant van je keukenkasten en -lades af op wat je erin wil opbergen en gebruik verdelers. Zo krijgen alle potten en pannen hun vaste plek en behoud je makkelijk het overzicht.

Van groot naar klein

Stapel je potten en pannen altijd van groot naar klein. Lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch doen veel mensen het niet. Onthou deze tip dus zeker om alles zo compact mogelijk op te bergen en je kastruimte optimaal te benutten!

Compact stapelen met de nieuwe Smart Collection

Zin gekregen om jouw keukenkasten wat overzichtelijker te maken? De pannen uit de nieuwe Smart Collection hebben een uniek, stapelbaar ontwerp en nemen 30% minder plaats in. Ideaal voor studenten, kookliefhebbers met een compacte keuken en iedereen die zijn keukenkasten graag ordelijk houdt.

 

 

Reageer