De Oostenrijkse email pannen van Riess roepen een nostalgische sfeer op. Toch horen ze perfect thuis in een eigentijdse keuken. Eerlijke materialen, eenvoudige vormen en hartverwarmende kleuren vertellen een verhaal van kwaliteit en duurzaamheid.
Groen koken met email
Riess vervaardigt haar pannen en ovenschalen in porselein-email. Dit is een milieuvriendelijke manier van koken, aangezien email pannen gemaakt zijn door glas vast te smelten op ijzer bij een temperatuur van zo’n 840°C. Een glad oppervlak dat geen stoffen afgeeft is het resultaat. Enkel zuiver voedsel met een pure smaak! Email pannen worden van natuurlijke minerale bronnen gemaakt en zijn volledig recycleerbaar.
Zo gebruik je email
- Email is zeer hard maar kan toch beschadigen wanneer het tegen een hard oppervlak stoot. Let dus op met bijvoorbeeld een harde lepel of een stoot tegen het aanrecht.
- Laat de warme pan na gebruik nog even weken met warm water. Zo verwijder je etensresten zonder enige moeite. Erg vastgekoekte resten? Kook eventueel nog kort met water en wat afwasmiddel.
- Schuur of krab zeker niet met grofkorrelige of harde voorwerken in een email pan. Schuursponsjes gebruik je best enkel met de zachte kant.
- Wanneer je een email pan in de vaatwasser zet spoel je eerst even af met warm water. Droog de pan goed af voor het opbergen.
- Last van kalkvlekken? Verwijder ze met een beetje azijn!
- Verhit de pan nooit zonder inhoud, hierdoor kan de bodem vervormen. Een warme pan zet je beter ook niet op een hele koude ondergrond na gebruik. Dit kan ook voor vervorming zorgen.
Ontdek de pannen van Riess nu op Niwzi.