Ook deze zomer kunnen “koffie aficionado’s” weer afkoeling vinden met Nespresso’s assortiment Barista Creations for Ice. Deze koffies zijn vakkundig samengesteld om gecombineerd te worden met ijs. Dit jaar kreeg Barista Creations for Ice een funky tintje dankzij de nieuwe Limited Edition Coconut Flavour over Ice voor Original-machines en de Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice voor Vertuo-machines.
Houd het cool met Original
Original-koffieliefhebbers wanen zich in de tropen met de Nespresso Limited Edition Coconut Flavour over Ice. De kokossmaak is mooi in balans met de geroosterde karameltoetsen van de Latijns-Amerikaanse Arabica-espresso. Prijs: 0,49€/capsule.
Nu de temperaturen de pan uit swingen, brengt Nespresso zijn populaire Original-ijskoffiemelanges Barista Creations Freddo Delicato en Freddo Intenso opnieuw uit – nog steeds met dezelfde heerlijke smaak maar met een volledig nieuwe sleeve voor de zomer van 2021.
- Barista Creations Freddo Delicato is licht geroosterd en speciaal gemalen zodat de delicate, levendige en fruitige toetsen van Keniaanse Arabica-bonen tot hun recht komen wanneer ze over ijs gegoten worden. Prijs: 0,49€/capsule.
- Barista Creations Freddo Intenso is speciaal gemaakt voor wie een diepere gebrande smaak zoekt. De Zuid-Amerikaanse Arabica-bonen blenden met hun Indonesische tegenhangers en geven een intense en opwindende koffie over ijs om een hele zomer van te genieten. Prijs: 0,49€/capsule.
Afkoelen met Vertuo
Wie een exotisch tintje aan zijn ijskoffie wil geven, kiest voor Nespresso’s gloednieuwe Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice. De verfrissende kokossmaak is mooi in balans met de geroosterde karameltoetsen van de Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse Arabica’s van de blend. Prijs: 0,65€/capsule.
IJskoffierecepten en extra’s
Om een Barista Creations for Ice-koffie nog meer smaak te geven, zijn er drie nieuwe MONIN-siropen. Ijskoffie-lovers kunnen kiezen uit Vanille, Tiki en Saffraan – alles puur natuur en gemaakt om de koffie extra smaak te geven.
Met deze Nespresso-signatuurrecepten voor Original- en Vertuo-machines kan je je Barista Creations for Ice extra lekker maken en je vakantie een echte zomerse vibe geven!
Original: Provençal Freddo Delicato Lemonade
Materiaal & ingrediënten
Receptglas / shaker / zeefje / capsule Barista Creations Freddo Delicato / 5 ijsblokjes (van ongeveer 30 g) / 1 theelepel lavendel (vers of gedroogd) / 100 ml spuitwater / 10 ml citroensap / 1 citroenschijfje/ 1 takje verse lavendel (optioneel)
Werkwijze
- Maak een Barista Creations Freddo Delicato-espresso (40 ml), giet hem over de lavendel en laat alles 2 minuten trekken.
- Filter de lavendel uit de koffie en doe de koffie samen met een ijsblokje in de shaker.
- Sluit de shaker en toon je beste shake.
- Doe 4 ijsblokjes en een citroenschijfje in het glas.
- Doe er 15 ml vanillesiroop en 10 ml citroensap bij.
- Voeg ten slotte 100 ml spuitwater toe en roer zachtjes.
- Giet de koude koffie erbovenop.
- Werk af met een takje verse lavendel.
Original: Freddo Intenso Tiki Sparkle
Materiaal & ingrediënten
Receptglas / shaker/ capsule Barista Creations Freddo Intenso / 5 ijsblokjes (van ongeveer 30 g) / 90 ml gemberbier of citroenlimonade / 10 ml tikisiroop / 1 schijfje limoen / 4 Ă 5 blaadjes vers basilicum / verse gember en limoenschil (optioneel)
Werkwijze
- Doe 1 ijsblokje in de shaker en voeg een Barista Creations Freddo Intenso-espresso (40 ml) toe. Sluit de shaker en doe je allerbeste shake!
- Doe 4 ijsblokjes in het receptglas en voeg 10 ml tikisiroop en het sap van een limoenschijfje toe.
- Plet de basilicumblaadjes tussen je handen en doe ze samen met 90 ml gemberbier of citroenlimonade in het glas.
- Giet de koude koffie erbij.
- Werk af met wat verse gember, wat limoenschil en een blaadje basilicum (optioneel).
Original: Exotic Coconut Flavour Macchiato over ice
Materiaal & Ingrediënten
receptglas / shaker / capsule Barista Creations Coconut Flavour Over Ice / 3 ijsblokjes (van ongeveer 30 g) / 10 ml saffraansiroop / 100 ml koude melk / limoenschil / snuifje gedroogde kokosnoot
Werkwijze
- Giet de koude melk in de shaker, sluit de shaker goed en schud krachtig.
- Doe 3 ijsblokjes, 10 ml saffraansiroop en de limoenschil in het glas.
- Giet het koude melkschuim in het glas.
- Maak een Barista Creations Coconut Flavour Over Ice-espresso (40 ml) en giet hem in het glas.
- Werk af met een snuifje gedroogde kokosnoot.
Vertuo: Tropical Coconut Flavour over ice Mocktail
Materiaal & Ingrediënten
Alto Mug van de Vertuo-collectie (590 ml) / capsule Barista Creations Tropical Coconut Flavour Over Ice / 7 ijsblokjes (van ongeveer 30 g) / 20 ml tikisiroop / 70 ml spuitwater
Werkwijze
- Doe de ijsblokjes, de tikisiroop en het spuitwater in de Alto Mug.
- Roer goed.
- Maak een Barista Creations Tropical Coconut Flavour Over Ice (230 ml) en voeg hem aan het mengsel toe.
De Nespresso toestellen om deze Barista Creations klaar te maken vind je hier!
Reageer