De fans van homemade taarten en quiches kennen het fenomeen maar al te goed: De taart ziet er heerlijk en perfect gebakken uit, maar blijkt bij het opsnijden nog vochtig binnenin.
Heb je wel gaatjes in het bladerdeeg geprikt? Of ben je misschien vergeten paneermeel te strooien vooraleer het beslag toe te voegen? Grootmoeders tips ten spijt, lukt het maar niet om de perfecte taart uit de oven te toveren.
Een vogel kent men aan zijn veren
Het vrolijkste vogeltje van Le Creuset helpt je graag uit de nood!
Door overtollig vocht om te zetten in stoom en deze via het gaatje bovenaan te ventileren.
Dit ingenieuze kleinood zorgt voor een krokante bodem en een vochtvrije taartvulling.
De droom van iedere keukenprinses!
Cuizine.be testte het voor je uit
- Zet de Pie Bird in het midden van de taartbodem.
- Snij in het midden van het taartdeeg een X en leg het deeg op de bakvorm en over de Pie Bird, door de X. Extra gaatjes in het deeg prikken is geen must, echter helpt het wel wanneer de vulling veel vocht bevat!
- Druk de ‘flapjes’ van de X van het deeg mooi aan tegen de Pie Bird.
- Voeg de taartvulling toe en bakken maar!
Recept voor heerlijke quiche met spinazie en zalm
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 450gr (diepvries) spinazie met mozzarella of room
- 300gr gerookte zalm
- 3 à 4 eieren
- 250gr mascarpone
- Geraspte emmental
- Peper, zout en een weinig muskaat
- Eventueel voor de afwerking: verse dille
Voorverwarmde oven op 180°C.
Werkwijze:
Leg het bladerdeeg in de taartvorm, bij voorkeur met de Pie Bird in het midden.
Snij de gerookte zalm in vierkantjes en meng onder de spinazie met mozzarella, eieren en mascarpone. Kruiden naar smaak. Giet dit mengsel in de taartvorm.
Bedek het geheel met geraspte emmental.
Bak gedurende een 30-tal minuten.
Smakelijk!