inox-aluminium-kookgerei

Heb je een nieuwe potten- of pannenset nodig maar geraak je niet uit het grote aanbod? Logisch, want het aanbod is gigantisch en de verschillende materialen talrijk. Wat is het verschil tussen kookgerei in aluminium en in inox? Wij leggen het je graag uit!

Aluminium

Aluminium biedt heel wat voordelen in de keuken. Het materiaal geleidt goed de warmte en weegt niet veel. Aluminium is daarnaast ook zeer budgetvriendelijk voor je portefeuille.

Kookgerei in aluminium worden standaard bekleed met een antikleeflaag. Hier is het wel belangrijk dat je niet poetst met een schuursponsjes of metalen spatels of messen in de potten en pannen gebruikt. Het materiaal is bovendien een uitstekende warmtegeleider.

Daarnaast is het niet aan te raden om kookgerei in aluminium in de vaatwasser te steken. Goedkope vaatwasmiddelen kunnen deze aantasten.

De voordelen van aluminium opgesomd:

  • Licht
  • Warmtegeleidend
  • Gelijkmatige verdeling van de warmte
  • Non-stick

Inox

Inox is een veel gebruikt materiaal in de keuken. En dat is maar logisch ook, want inox is een zeer sterk materiaal. Zuren en roest maken geen schijn van kans om de potten en pannen te beschadigen. Verder heeft inox weinig onderhoud nodig en is zeer duurzaam.

Inox geleidt niet zo goed de warmte. Daarom plaatsen de meeste fabrikanten tussen het inox een aluminiumlaagje op de bodem.

De kwaliteit van inox wordt wordt vooral bepaald door de samenstelling.

De voordelen van inox opgesomd:

  • Duurzaam
  • Geschikt voor hoge temperaturen
  • Geschikt voor inductie
  • Makkelijk in onderhoud

Reageer