De vraag naar ijskoude desserts piekt. Niks beter om het hoofd koel te houden met zelfgedraaid ijs, sorbets of verfrissende granitas. KitchenAid heeft hier voor de perfecte accessoires:  de ijsschaaf en de ijsmaker. Met deze twee add-ons voor de mixer creëer je thuis gemakkelijk zelfbereide, romige en luchtige desserts.

De accessoires voor ijsdesserts van KitchenAid zijn gemakkelijk te gebrui-ken, of je nu een echte keukenchef bent  of gewoon een nieuw recept wil uitproberen, elk hulpstuk is een geweldige aanvulling op je keukenrobot.

Of je nu de beste recepten voor schaafijs wil uitproberen of een nieuwe ijssmaak met mix-ins wil creëren, de nieuwe ijsschaaf en de ijsmaker van KitchenAid wor-den deze zomer ongetwijfeld onmisbaar in je keuken.

De Ijsmaker
Gedaan met urenlang wachten op een kommetje vers roomijs. De ijsmaker van KitchenAid bereidt moeiteloos roomijs, gelato of sorbet in amper een half uur tijd. De ijsmaker is gemakkelijk te installeren en de kom blijft héél lang koud zodat je een perfecte, romige textuur krijgt. Blijf de smaken combineren want niets kan tippen aan de smaak van zelfgemaakt, vers ijs.

De ijskom is compatibel met alle KitchenAid-kantelkopmixers behalve model 5KSM3. Ook compatibel met alle komhefmixers behalve de modellen 5KPM5 en 5KPM50.

De IJsschaaf
Of je nu Italiaanse granita, Koreaanse bingsu of Mexicaanse raspado wil probe-ren, deijsschaaf van KitchenAid is steeds de beste keuze om eenvoudig en snel glad, romig, luchtig en vooral lekker geschaafd ijs te krijgen. Vul je ijsvormpjes, vries ze in, schaaf het ijs en voeg een lekkere siroop of topping toe. Ook een koude, hartige variant zoals geschaafd ijs met udon behoort tot de mogelijkheden. In amper 60 seconden krijg je een halve liter fijn geschaafd ijs dat je afwerkt met om het even welke topping.

De ijsschaaf is compatibel met alle KitchenAid-kantelkopmixers.

Sprankelende aardbeiensorbet

Deze klassieke zomercombinatie van champagne en aardbeien bruist van zomerse sferen.

Ingrediënten: 

2 eetlepels + 125g witte suiker

2 eetlepels citroensap

een snufje zout

Bereidingswijze:

Plaats de KitchenAid Ijskom gedurende 24 uur in de vriezer.

Doe de aardbeien, 2 eetlepels suiker, citroenrasp en citroensap in een blender en meng dit 30 seconden op een hoge snelheid.

Bevestig het gardeaccessoire op de KitchenAid mixer/keukenrobot. Giet de aardbeienpuree in de mengkom en voeg de resterende suiker, glucose en zout toe.

Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en klop tot alle ingrediënten goed zijn vermengd, ongeveer een minuut lang. Verlaag de snelheid dan naar “Roeren”, en voeg de champagne (of prosecco) toe, waarna je nog even roert en meteen stopt zodra alles is vermengd.

Schenk het mengsel in een kom, bedek het met huishoudfolie, en laat het min-stens twee uur koelen.

Wanneer je het sorbetijs wilt draaien, neem je de Ijskom uit de vriezer en ver-grendel je deze op de basis van de KitchenAid mixer/keukenrobot. Plaats de roerspaan in de kom, en giet het sorbetmengsel in de kom. Vergrendel de mixer-kop, zet de snelheid op Roeren. Na 20 min. is je sorbet klaar. Enjoy!

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer