Niets is leuker dan je tafel tot in de puntjes te verzorgen voor uw gasten.   Of nu zelfs tot in de potjes.  Le creuset heeft een heel leuk assortiment voor Haloween.  Die bezorgen je angst met een glimlach met Halloween.

Pompoenen 
De Limited Edition pompoenvormige pannen van Le Creuset die vervaardigd zijn van het iconische geëmailleerde gietijzer en het kleurrijke aardewerk zijn een eye-catcher. Van de geëmailleerde gietijzeren stoofpan “Pompoen”, die met zijn diameter van 24 cm perfect is voor soepen en bijgerechten, tot de kleinere aardewerken mini-stoofpan “Pompoen”: deze herfstachtige producten vrolijken iedere eettafel op.

Een spookachtig decor
Verwelkom en verwen uw gasten aan een eettafel gehuld in kleuren die iedereen meteen in de feeststemming brengen. Van de verleidelijke, vurige gloed van Oranjerood tot de mystiek van Deep Teal en het betoverend mooie Meringue: het kookgerei en servies van Le Creuset staan garant voor goede gesprekken en gezelligheid aan de eettafel.
Gezellig samen bakken in de herfst

Geniet van de feestelijkheid van de herfst met de heerlijkste lekkernijen. Met deze bakvorm maakt u eenvoudig 12 heerlijke muffins in de vorm van een pompoen, een spookje en een vleermuis. Zo voegt u makkelijk een vleugje Halloweenmagie toe aan het najaar.
Haloween pompoencanalé

Le creuset deelt ons nog een heerlijk receptje mee, gemakkelijk te maken en klaar in ongeveer één uur.

Deze overwegend zoete cannelé, geïnspireerd op de smaken van Halloween, is een echte aanrader. Een heerlijke cannelé van pompoen, gegarneerd met butternut, popcorn en bruine suiker: de perfecte aanvulling op uw Halloweenavond.

 

Ingrediёnten

VOOR DE CANNELÉ
  • 300 ml slagroom
  • 1 hele butternutpompoen (500 g)
  • 125 g bloem
  • 3 eidooiers
  • 8 g zout
  • 5 g gemalen peper
  • 2 g geraspte nootmuskaat
VOOR DE TOPPING
  • Butternutpuree
  • Popcorn
  • Paprikapoeder
  • 30 g bruine suiker

Bereidingswijze

  1. Stoom of bak de hele butternutpompoen (met schil) 40 minuten lang op 180 °C.
  2. Meng de bloem en de melk in een mengkom, voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg nootmuskaat, zout, peper en het vruchtvlees van de butternutpompoen toe.
  3. Giet het mengsel in de cups van de Cannelé-bakvorm van Le Creuset.
  4. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bak 40 minuten lang op 160 °C en bak 10 minuten lang af op 180 °C.
  5. Laat de cannelés afkoelen. Leg ze zodra ze zijn afgekoeld op een bakplaat. Strooi bruine suiker over de cannelés en gril ze 5 tot 8 minuten lang op 240 °C.
  6. Garneer met butternutpuree en popcorn en besprenkel met paprikapoeder. Dien warm op.
  7. Noot van de chef: Het is niet nodig om de cannelés te laten rusten. Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen.

Bron: www.lecreuset.be

 

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer