De kroket zou ruim 300 jaar geleden uitgevonden zijn in Frankrijk door de kok van Lodewijk XIV. Het krokante lekkers was toen in de vorm van een ei en werd gebakken in reuzel, echter was de basis er om de fantasie de vrije loop te laten gaan qua vormen en smaken!
Ondertussen heeft de kroket zijn weg gevonden via België, naar Nederland en de rest van de wereld.
Een mini-kaaskroketje bij het aperitief smaakt altijd, maar de garnaalkroket als voorgerecht staat ook nog steeds in onze top 10!
Bij een hoofdgerecht ligt een klassiek aardappelkroketje nooit in de weg en zelfs bij een zoet dessert is de kroket zijn introductie in alle stilte aan het doen.
Het lijkt ons hoog tijd om dit gefrituurde kleinood in al zijn varianten te vieren en hiervoor halen we graag onze handigste accessoires naar boven!
1De basis: Aardappelpuree maken
Roerzeven met de passe-vite zoals we het onze grootmoeders nog hebben zien doen:
Of met een pureestamper indien het niet zo fijn hoeft te zijn:
Maar ook een keukenrobot kan u hierbij helpen:
2Vormgeven: Gebruik uw fantasie
U hoeft geen speciale apparatuur in huis te hebben om uw kroketten de perfecte vorm te geven. Vul eens een ijsblokjesvorm met puree, een uurtje in de koelkast of diepvries en paneren maar!
3De afwerking: Het frituren
Succes!