Op dinsdag 22 juli opent de vernieuwde Hertog Jan zijn deuren. Vernieuwd? Ja, dit 3-sterrenrestaurant onder leiding van Gert De Mangeleer & Joachim Boudens kreeg een nieuw onderdak. En wát voor één: ontdek de primeurbeelden!

 

In een geklasseerde hoeveschuur, Zedelgem, start na hun pop-up uitdaging Yellow in Brugge, nu het nieuwste project van chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens. Ondergebracht in een beschermde schuur, staan de heren van de Hertog Jan vanaf 22 juli klaar aan een gepersonaliseerd eiland om alle gastronomische meesterwerkjes te serveren. De keuken van de hand van Bossuyt Grootkeukens streelt het oog en bewijst in kracht en innovatie.

Aangezien er niets aan de wanden of aan het plafond bevestigd mocht worden, moesten zaakvoerders Karl en Steven Bossuyt origineel voor de dag komen. Het uiteindelijke resultaat toont een professioneel ogende grootkeuken met een warme doch strakke uitstraling:

  

In samenspraak werd namelijk gekozen voor keukenblokken uitzwarte volkernplaten die zowel hygiënisch zijn als bestand tegenhitte en vocht. In combinatie met het massief, naadloos werkblad uitgeborsteld inox komt een uniek karakter voort. Daarbij zijn de 14 meter lange, aan beide zijden geplaatste passes voor het doorgeven van de borden ronduit impressionant.

Praktische innovaties vinden we hier in de verwerking van elektriciteit en water: alle leidingen plus de aan-en afvoer van de dampkappen liggen onder de grond. De warmte wordt gerecupereerd onder de fornuizen.

Hertog Jan kan voortaan rekenen op de nauwkeurig instelbare Adande koel- en vrieslades en een fantastische Mibrasahoutskooloven.
Een dergelijk keukenontwerp en productie afleveren, is voor de familie Bossuyt niet een first. Voorheen ontwikkelden zij reeds de keukens van Roger Vandamme, Johan Segers, Thomas Locus en meer.

Reageer