Proef de lente met asperges! Beka deelt graag zijn heerlijke recept van een aspergeschotel met Gandaham en sint-jakobsnoten met ons.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 sneetjes Gandaham
- 12 witte asperges
- 2 eetlepels hoeveboter
- 12 sint-jakobsnoten
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gr bruine beukenzwam (shimeji)
- 3 eetlepels balsamico-azijn
- peper en zout naar smaak
- enkele takjes peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de sneetjes Gandaham op een vel bakpapier en bak tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
- Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de taaie onderkant. Kook de asperges gaar in een aspergekoker.
- Smelt de boter in een hete pan en bak de sint-jakobsnoten kort aan beide kanten.
- Verhit de olie in een pan en bak de beukenzwammetjes. Roer niet te veel in de pan zodat ze mooi bruin kleuren. Blus met balsamico en kruid met peper en zout. Schep de zwammetjes uit de pan en hou het braadvocht apart.
- Snij de asperges in vier of vijf en schik ze op de borden. Schik er de gebakken zwammetjes en de sint-jakobsnoten rond. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Werk af met de krokante ham en peterselie en verdeel het braadvocht van de zwammen over de borden.
De aspergekoker van Beka helpt je graag!
Klik hier voor meer Beka inspiratie!
Bron: Beka Cookware
Reageer