TIP 1
Koop vers gebrande bonen en laat deze 8 à 10 dagen rusten na branddatum. Zo kan de vers gebrande koffie nog wat ontgassen en alle aroma’s en smaak vrijgeven tijdens het brewen van de koffie.
TIP 2
Koop droog gebrande bonen die geen olie bevatten of vettig zijn. Deze zijn namelijk nefast voor je koffiemolen aangezien de bonen kunnen blijven kleven in het toestel.

©RobinJorisDullers
©RobinJorisDullers

 

 

TIP 3
Plaats de (alternatieve) melk steeds in de koelkast, ook bij het gebruik van een nieuwe fles. Gekoelde melk stoomt namelijk veel gemakkelijker op!

TIP 4
Weeg je grammage gemalen koffie altijd mooi af op de toegestane hoeveelheid van de basket in de portafilter. Voor dubbele shots ligt dat meestal tussen de 14 en 16 gram, voor enkele shots tussen de 9 en 11 gram.

TIP 5
Fijn malen is key voor een lekkere intense espresso! We willen graag 40 à 50 ml espresso tussen de 25 à 30 seconden. Zo krijg je een intense espresso die mooi in balans is en waar je helemaal van kan genieten (puur of met melk erbij).

met dank aan Smeg

Klik hier om producten in te laden

Reageer