gietijzer

Gietijzer in de keuken? Je hebt er wat kracht in de armen voor nodig, maar de resultaten in de pot lonen!

Kan tegen een stootje

Gietijzeren potten zijn ideaal om méér smaak te geven aan vlees, vis of groente. Je bakt alles kort aan zonder al te veel vetstof te moeten gebruiken. Daarbij vertonen je ingrediënten hier die typische braadrasters… Gietijzer is een zwaar materiaal, letterlijk en figuurlijk. Het kan aan een hoge druk en temperatuur weerstaan.

Bij het gebruik van een gietijzeren pan, laat je die eerst opwarmen op een zacht vuur. Het duurt een kleine tijd tot het gehele oppervlak de temperatuur vast heeft, maar daarna laat deze pan die niet meer los! Dit fenomeen werkt energiebesparend!

Duurzaam

Gietijzeren pannen worden vaak ingezet als grillpan – ideaal om een mediterraans maal mee te bereiden of een oerdegelijke steak op klaar te maken! Het exterieur van deze grills en de binnenkant van gietijzeren stoofpotten worden vaak bekleed met een laag in emaille, krasvast en duurzaam, makkelijk in onderhoud.

Reageer