Vandaag test ik de Greenpan Airfryer Bistro XXL uit. Deze heeft een ruime capaciteit van maar liefst 7,2 liter, voldoende voor 6 personen. De Bistro XXL kan niet alleen frituren, maar ook roosteren, bakken, grillen én gratineren. Voor de test gebruik ik het nieuwste kookboek van Sandra Bekkari, vol snelle en gezonde recepten speciaal voor de airfryer.

Airfryers zijn inmiddels onmisbaar in veel keukens, maar worden nog vaak alleen gebruikt voor frietjes en snacks. Greenpan wil dat veranderen, en wie beter dan Sandra Bekkari om hen daarbij te helpen? Uit haar nieuwste boek met maar liefst 60 airfryer-recepten van ontbijt tot gebak, kies ik voor blinde vinken met tomaat en mozzarella.

Hoewel ik ervaring heb met airfryers, valt het strakke design van deze Greenpan meteen op. Hij mag gezien worden op het aanrecht! Terwijl het toestel opwarmt – een fluitje van een cent dankzij de 11 vooringestelde functies die je met één druk op de knop inschakelt – begin ik aan de voorbereiding. Ik rol kalfslapjes op met mozzarella, kruid ze met peper, zout en oregano, en leg ze in de airfryer.

Terwijl het toestel zijn werk doet, bereid ik de tomaatjes. Net als ik klaar ben met ze om te scheppen in olijfolie en specerijen, klinkt het signaal van de airfryer. Ze mogen zo naast de kalfsrolletjes: 5 minuutjes op de teller en klaar. Intussen is er ruim de tijd om de tafel te dekken en het aanrecht op te ruimen. Nog een extra plakje mozzarella op de blinde vinken, enkele minuten bakken en we kunnen al aan tafel. 

Het resultaat is heerlijk: fris, perfect gaar en helemaal niet vet. Met slechts een eetlepel olie is alles mooi gebakken. Terwijl we napraten, valt me op hoe netjes mijn keuken nog is. Op de mand, een mes en een snijplank na is er geen afwas. De mand maak ik in geen tijd schoon in een warm zeepsopje. Binnen de 10 minuten zitten we alweer in de zetel. 

De Greenpan Airfryer Bistro XXL heeft me helemaal overtuigd. Hij is gebruiksvriendelijk, groot genoeg voor een gezin, makkelijk schoon te maken en veelzijdig in gebruik. Bovendien heeft hij de bekende PFAS-vrije keramische antikleeflaag van Greenpan, waarmee je gezond en verantwoord kookt. Hij krijgt hier zeker een vaste plek op het aanrecht!

Recept:


Blinde vinken met tomaat en mozzarella

 

Ingrediënten (2 personen)

2 kalfslapjes (+/- 250 g)

125 g mozzarella, in plakjes

handvol verse basilicum, fijngehakt

250 g trostomaatjes

1 tl oregano

 

Voor erbij

70 g slamengeling

2 el pijnboompitjes (geroosterd)

 

Bereidingswijze

Preheat de eirfryer. 

Leg de kalfslapjes op een snijplank, bedek ze met vershoudfolie en sla ze platter met een deegrol (dat maakt het vlees malser). 

Leg een plakje mozzarella op elk kalfslapje en strooi er oregano en basilicum over. Kruid met peper en zout. Rol de lapjes dicht en steek ze vast met een houten prikker. 

Leg in de airfryer, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en bak 7 minuten op 180 °C. 

Doe de kerstomaten in de airfryer, kruid met oregano, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak 5 minuten op 180 °C.

Bedek de blinde vinken met de plakjes mozzarella. Breng op smaak met de rest van de basilicum en bak nog eens 5 minuten op 180 °C.

Breng de salade op smaak met olijfolie, peper en fleur de sel. Garneer met de pijnboompitten en serveer bij de blinde vinken.

Meer informatie over het kookboek vind je hier: https://www.borgerhoff-lamberigts.be/shop/boeken/sandras-snelle-en-gezonde-airfryer-recepten

Reageer