Als je verzot bent op chocolade, dan ben je ook gek van pralines. Dankzij FriFri kan je voortaan op de meest makkelijke wijze heerlijke pralines maken. De Chocolatière is een absolute must-have voor iedereen die zich graag bezighoudt met chocolade, welke leeftijd je ook hebt.
Uniek toestel
De Chocolatière is het nieuwste toestel van FriFri. Dit vernieuwende en unieke toestel maakt van pralines maken kinderspel. Alle accessoires om de meeste tongstrelende pralines te maken, komen bij de Chocolatière. Zo zit er een smeltbak, een paletmes, wegwerp sluitzakjes, een receptenboek, een digitale thermometer en een professionele mal in het pakket. Kortom, alles wat je nodig hebt om een echte chocolatier te worden!
Chocolade is een zeer moeilijk product om mee te werken. Cruciaal is dat de temperatuur perfect is om een feilloos eindresultaat te verkrijgen. Zo moet chocolade tussen de 30 en 32 graden zijn om werkbaar te zijn. Professionele chocolatiers koelen de chocolade af door ze te temperen op een koel werkblad. Maar voor een amateur is dit behoorlijk omslachtig. De juiste temperatuur is bovendien noodzakelijk om een perfect eindresultaat te verkrijgen en om pralines met een witte schijn te vermijden. Daarom zorgt de Chocolatière van FriFri ervoor dat de chocolade constant op 30 graden blijft.
Hoe werkt de Chocolatière?
Laat de chocolade smelten in de smeltkom. Dit gebeurt perfect gelijkmatig dankzij de weerstanden die rond om rond de smeltkom zitten. De maximale temperatuur van het toestel is 45 graden. Ongevalletjes met brandwonden zijn hier dus onmogelijk. Eens de chocolade volledig gesmolten is, voeg je er nog extra chocolade aan toe zodat de chocolademasse daalt in temperatuur. Zorg ervoor dat de extra toegevoegde chocolade volledig gesmolten is en plaats de kom in de koelkast. Als de temperatuur gezakt is naar 31 graden, ben je klaar om aan de slag te gaan!
[gap height=”20″]
Neem de mal en vul deze met de gesmolten chocolade. Klop de luchtbelletjes eruit en draai de mal om zodat de overtollige chocolade eruit valt. Plaats de mal opnieuw in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven. Eens de chocolade volledige opgesteven is, ben je klaar om de praline op te vullen met bijvoorbeeld een praliné. Plaats de mal opnieuw in de koelkast en wacht een halfuurtje. Nu ben je klaar voor de laatste stap. Giet het laatste laagje chocolade over de pralines en de pralines zijn klaar! Laat een laatste keer opstijven en haal de pralines uit de mal met een lichte tik.
Meer dan pralines
Maar met de Chocolatière kan je meer dan enkel pralines maken, denk maar aan een smeuïge chocoladefondue met allerlei fruit. Bovendien is het een leuk én veilig toestel om kinderen alleen te laten gebruiken.
FriFri heeft voor de Chocolatière samengewerkt met meester chocolatier Laurent Gerbaud. Hij werkte mee aan het receptenboekje dat bij het toestel komt. Met deze recepten ben je 100 % zeker van een succesvol eindresultaat.
Wij mochten alvast het toestel zelf testen onder begeleiding van Laurent Gerbaud. We werden verwelkomt door heerlijke chocolade-aroma’s. Schort aan en we waren klaar om erin te vliegen. Laurent legde stap voor stap uit hoe je pralines maakt. FriFri maakt al z’n beloftes waar met de Chocolatière. Zelf pralines maken is echt kinderspel en heel leuk om te doen. Smossen was geen probleem, al gebruikten we dit als een makkelijke excuus om af en toe onze smaakpapillen te verwennen met een vleugje chocolade. De workshop werd afgesloten met een verrassende tasting: chocolade en wijn. Laurent Gerbaud bewees dat chocolade en wijn een gouden koppel kunne zijn. Ook de verhouding van de cacao met de cacaoboter werd uitvoerig uitgelegd. Zo was het niet alleen een leuke maar ook zeer leerrijke namiddag. En wanneer je het eindresultaat ziet, ben je helemaal verkocht. En zeg nu zelf, zien ze er niet verrukkelijk uit?
Het toestel is verkrijgbaar vanaf midden april.
Prijs: € 99,-