himalaya zoutsteen

Point-Virgule lanceert voor dít seizoen onderstaande bijzonderheid: een volledig natuurlijke zoutsteen waarop je koude of warme ingrediënten zoals vis, rood vlees, sushi en groenten bereidt en serveert.

Toch een voordeel

Het uitdrogen van de oceanen heeft massaal veel gevolgen. We gaan ons zorgen maken om het milieu en onze toekomst. Dit natuurfenomeen laat ons echter ook profiteren van natuurlijk gewonnen producten. Deze zoutsteen is daar een prachtig voorbeeld van. In het hart van het Himalayagebergte, tussen Tibet en India, worden deze zoutstenen uitgehakt. Ze zijn het resultaat van 100% zoutkristallen die 180 miljoen jaar geleden bij de uitdroging gevormd werden.Een dergelijke Himalaya zoutsteen is met andere woorden een puur natuurlijk product dat zonder chemicaliën of additieven tot bij jou komt. De steen heeft een roze tint, is erg hard en houdt enorm lang de temperatuur vast. Dankzij deze laatste factor kunnen we mooi gebruik maken van de steen in onze keuken.

Bakken met de zoutsteen

Plaats je Himalaya steen in de oven, op de BBQ of het kookvuur. Nu kan je een keuze maken:Laat je vlees, vis of groenten gaar worden op de zoutsteen tijdens het opwarmen of wacht tot de steen zelf heet is. Bij de laatste optie presenteer je de warme steen aan tafel, laat je pas op dít moment de ingrediënten garen, vóór het goedkeurende oog van je gasten. Een subtiele zouttoets is het resultaat op je bord. Een unieke dineerervaring…

Serveren met de zoutsteen

Gebruik je dit gadget liever voor de koude presentatie van sushi of vis? Plaats je zoutsteen dan een 30-tal minuten in de diepvries. Vervolgens serveer je rechtstreeks aan tafel!

Ga voor originaliteit en gebruik de Himalaya zoutsteen ook aan het dessertbuffet. Want wát is een chocoladetaart met zachte zouttoets toch ó zo heerlijk.

 

Himalaya zoutsteen < € 29,95

Reageer