Bakken, stomen en frituren in één apparaat: de nieuwe Soft Steam-ovens van Bauknecht combineren traditioneel bakken met nieuwe, innovatieve technologieën – en toveren in een handomdraai gezonde gerechten op tafel! Terwijl stomen ervoor zorgt dat waardevolle vitaminen en voedingsstoffen in het voedsel behouden blijven, zorgt frituren met hete lucht voor knapperige gerechten met slechts een kleine hoeveelheid toegevoegd vet. De oven doet zelf het meeste werk, niet alleen tijdens het koken, maar ook erna. Dankzij FlexiClean kunt u namelijk kiezen uit twee reinigingsprogramma’s. Zo kunnen gebruikers moeiteloos een gezond en gevarieerd dieet combineren met huishoudelijke organisatie!

Met de nieuwe Soft Steam- functie van de ovens bereidt u in een handomdraai gezonde en smakelijke maaltijden. Afhankelijk van het type voedsel kunt u stoomniveau 1 selecteren voor brood en desserts of stoomniveau 2 voor vlees, vis en groenten. De stoomtechnologie beschermt het voedsel tegen extreme hitte tijdens het kookproces, waardoor smaak en voedingsstoffen behouden blijven en een perfect knapperig korstje ontstaat. Dankzij de uitneembare tank kunt u het stoomsysteem eenvoudig met water vullen en schoonmaken en onderhouden. De 20 voorgeprogrammeerde automatische My Menu-functies zorgen voor een zorgeloze bereiding van diverse gerechten : selecteer eenvoudig het recept en de oven regelt automatisch de tijd- en temperatuurinstellingen dankzij innovatieve sensortechnologie. U kunt kiezen uit zes voedselcategorieën: lasagne, vlees, vis, groenten, taarten en gebak, maar ook pizza en brood. Deze categorieën ondersteunen een gevarieerd en gezond dieet. Door de gewenste gaarheid en bruining individueel in te stellen, krijgt het gerecht een persoonlijk tintje. Het kookproces verloopt volledig automatisch en stopt zodra het gerecht klaar is. Zo bestaat er geen risico dat het eten per ongeluk in de oven aanbrandt.

Twee-in-één – de AirFryer in de oven

De Airfryer is momenteel een hype in veel keukens: een heteluchtfriteuse waarin eten krokant gebakken kan worden zonder veel extra olie of vet. Vaak moet er dan nog een vrijstaand apparaat worden toegevoegd, wat kostbare ruimte in beslag neemt in de keuken. De geïntegreerde AirFry- functie in de Soft Steam-oven van Bauknecht is de ruimtebesparende en duurzame oplossing: binnen slechts zes minuten warmt de oven op tot een temperatuur van 200 °C. Dankzij de speciale AirFry-bakplaat 1 en de krachtige ventilator wordt de hete lucht optimaal verdeeld over de gehele gaarruimte. Zo worden de gerechten zacht, gelijkmatig en knapperig gegaard, zonder olie. Hierdoor wordt het vetgehalte in de gerechten tot wel 50% verlaagd 2 . Bijzonder praktisch: de AirFry-schaal is vaatwasserbestendig, zodat u hem moeiteloos en zonder veel moeite kunt schoonmaken.

Binnen no time sprankelend schoon

Wat vinden veel consumenten minder prettig bij het regelmatig gebruiken van hun oven? Het schoonmaken. Ook deze taak neemt de Soft Steam oven van Bauknecht moeiteloos op zich met behulp van twee geïntegreerde reinigingssystemen. Het pyrolyseprogramma is bijzonder geschikt voor een grondige reiniging: hierbij wordt de oven verhit tot 475°C, zodat alle resten en etensresten binnenin verbranden tot as en daarna eenvoudig weggeveegd kunnen worden. De DiamondClean -reinigingsfunctie biedt een snellere oplossing voor dagelijks gebruik. Net als bij het bakken wordt hier ook hier gebruikgemaakt van stoom: in combinatie met de hydrofiele zijwanden lost dit zelfs hardnekkig vuil in de gaarruimte op, dat vervolgens met een vochtige doek kan worden verwijderd. Dat betekent dat u zich bij het koken minder zorgen hoeft te maken en meer tijd hebt voor de leuke dingen van het dagelijks leven.

Drie in één klap

Wanneer het snel moet gaan, kunt u vertrouwen op het MultiFlow -systeem: bij het koken op maximaal drie niveaus tegelijk worden smaak en aroma niet met elkaar vermengd. De ventilator zorgt voor een optimale verdeling van de warme lucht door het gehele interieur. Tegelijkertijd werkt het krachtige ringvormige verwarmingselement in de achterwand van de oven samen met de boven- en onderwarmte, waardoor grotere gerechten parallel kunnen worden gegaard. Terwijl de oven voor de voorbereiding zorgt, creëert hij tijd voor familie, vrienden of andere kleine huishoudelijke taken.

Reageer