De herfst roept stilletjes onze naam in de wind die door de bladeren ritselt. Sommigen denken dat vallende bladeren het einde van het barbecueseizoen betekenen, maar niets is minder waar. Met de vuurkorven van Barbecook verander je elke frisse herfstavond in een sfeervol smaakfestijn, compleet met wollige truien, dekentjes en glühwein voor de liefhebbers.

Vreugde rond het vuur

Het effect van een vuurkorf op de groepssfeer is moeilijk te beschrijven, maar dat zowel de temperatuur als de sfeer meteen de hoogte inschieten, staat vast. De avond wordt al snel een stuk warmer, en mensen verzamelen zich er spontaan rond. Een vuurkorf of vuurschaal is dan ook een onmisbare herfstbenodigdheid. Barbecook voegt daar niet alleen sfeer en warmte aan toe, maar ook smaak, want rond het vuur wordt niet enkel gepraat, maar ook gekookt.

Glühwein, vers van het vuur

Een van de favoriete herfstklassiekers van Barbecook is glühwein, maar dan wel de zelfgemaakte versie, boven het vuur bereid. Daarbij komt Junko van pas: een houtbarbecue bestaande uit een driepoot, vuurschaal en katrolsysteem. Daaraan hang je een stevige sudderpot in geëmailleerd gietijzer, en die doet de rest.

Ingrediënten (voor ca. 4–6 glazen)

• 750 ml rode wijn
• 150 ml versgeperst sinaasappelsap
• ½ sinaasappel, in schijfjes
• ½ citroen, in schijfjes
• 4 el rietsuiker
• 2 el honing
• 4 kruidnagels
• 4 steranijs
• 2 kaneelstokjes

Benodigdheden

• Barbecook Junko
• Barbecook sudderpot
• Droog hout, aanmaakmateriaal

 

Reageer