Caveman-grilling, al van gehoord? In plaats van je voedsel te bakken op een standaard barbecue leg je bij caveman-grilling je vis, groenten of vlees rechtstreeks in een open vuur. Deze grillstijl is heel eenvoudig en brengt een unieke, rokerige smaak en textuur op je bord. Met de open flame vuurkorven van Barbecook grill je de hele zomer en winter lang. Let’s get grilling!

No-nonsense Nestor
Met het 360°-design van de Nestor wordt grillen een echte groepsactiviteit, want je kan zonder problemen met je vrienden of familie rond deze houtbarbecue staan en samen eten bakken. Het model is voorzien van een ruim grilloppervlak rond het vuur met een opstaande rand. Daardoor belanden er geen vetdruppels op je terras en tuimelt er geen enkele hap van de grill. In cortenstaal of in gegalvaniseerd zwart staal? Je Nestor is niet alleen superhandig, maar ziet er ook gewoon goed uit in je tuin.

Butternutsoep op de Nestor
Wie denkt dat caveman-grilling enkel goed is om een sappig stuk vlees te bereiden, heeft het helemaal mis. Met deze grillmethode kan je ook heerlijk groenten poffen die een heerlijke smaak krijgen door het rechtstreekse contact met het vuur. Zin om het zelf eens uit te proberen? Deze butternutsoep is een knaller, het hele jaar door.

Ingrediënten voor 4 personen
1 butternut
1 ui
2 rode paprika’s
Verse rozemarijn
Kippenbouillon
Zonnebloemolie

Zo maak je het
Steek je Nestor of Jules aan met enkele houtwollen of aanmaakblokjes. Begin met kleine stukjes hout. Wanneer je een mooie vlam krijgt, kan je grotere stukken hout toevoegen.

Plaats de butternut tussen het hout en laat zwart worden. Draai de groente af en toe. Prik in de hals van de butternut om te zien wanneer die gaar is en van het vuur kan. Snij de gare butternut in twee en lepel het vruchtvlees uit. Snij je ui en rode paprika in stukjes en grill deze.

Plaats je sudderpot in de sudderpothouder op het vuur. Smelt een klontje boter in de sudderpot en voeg verse rozemarijn toe. Voeg aan de boter de gegrilde ui, paprika en het vruchtvlees van de butternut toe. Laat aanstoven. Giet 1,5 l water in de sudderpot en voeg de kippenbouillon toe. Kruid naar smaak met peper, zout, paprika en kaneel. Laat 15 minuten koken. Mix de soep en serveer met zuurdesembrood.

Jolly Jules
Wist je dat caveman grilling ook perfect kan op verschillende vuurkorven? De Jules-vuurkorf van Barbecook bijvoorbeeld is een echte aanwinst voor je tuin(feestjes), klein of groot. Maak je geen zorgen over te veel rook die in je kleren kruipt. De geperforeerde bodem zorgt namelijk voor een betere luchtcirculatie en dus meteen ook voor minder rook. Van al dat praten honger gekregen? Dan plaats je de Dynamic Centre-stand met een verhoogd rooster op je vuurkorf. Op die rooster kan je grillen boven op je vuurkorf, wanneer je maar wil. Naast het rooster kan je bijvoorbeeld ook het schroeirooster of de sudderpot van Barbecook gebruiken. Die Dynamic Centre-accessoires passen niet alleen op je Jules-vuurkorf, maar tillen ook je kookervaring met de Nestor-grill tot een hoger niveau.

Trusty twins: Jack 60 & Modern 60
Helemaal weg van het idee van grillen boven de vuurschaal? De Jack 60 en de Modern 60 zijn twee lage, gezellige vuurschalen die je in no-time omtovert tot een grilldroom. Plaats bijvoorbeeld een Plancha of grillrooster van Barbecook op je vuurkorf voor een sfeervol avondmaal of een heerlijk tussendoortje. Door de halfronde vorm van de plancha en het rooster kan je bakken en tegelijk ook hout aanvullen wanneer nodig. Maak je graag indruk op een grotere groep gasten? Ook dan kan je vertrouwen op een vuurschaal. De Jack 75 en Modern 75 zijn groter van formaat en kan je opnieuw combineren met een plancha of grillrooster voor een heerlijk gezellige bereiding. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

 

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer