Stel je voor: een mooie zomeravond, heerlijke barbecuegerechten en jouw tuin getransformeerd tot de ultieme locatie om met vrienden en familie te genieten van het mooie weer. Barbecook’s hoogwaardige barbecues en accessoires zorgen voor een perfecte kookervaring, zodat jij je volledig kunt richten op het genieten van je gezelschap. Laten we samen met Barbecook jouw tuin omtoveren tot dé hotspot van deze zomer!

Barbecook’s Expertise
Bij een geslaagde barbecue-avond horen natuurlijk heerlijke barbecuegerechten die je samen met vrienden en familie kunt delen. Met de expertise van Barbecook tover je moeiteloos drie overheerlijke gerechten op tafel die passen bij de zomerse sfeer. Barbecook voorziet je van de beste apparatuur en accessoires, zodat je barbecue-ervaring niet alleen eenvoudig maar ook superleuk wordt. Bereid je voor op een smakelijk avontuur.

 

Gegrilde gamba’s op de BBQ met edamamesalade

Ingrediënten voor 4 personen

VOOR DE EDAMAMESALADE:

• 400 g edamameboontjes, uit de diepvries
• 2 lente-uitjes, in diagonale reepjes gesneden
• 1 bussel radijsjes, in schijfjes gesneden
• 1 koolrabi, in lucifers gesneden
• Peper en zout

VOOR DE GAMBA’ S:

• 400 g gamba’s
• 2 eetlepels olijfolie
• Rasp van 1 sinaasappel
• 2 eetlepels sinaasappelsap
• 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngehakt
• 4 teentjes knoflook

VOOR DE DRESSING:

• 2 cm gember, geschild en geraspt
• 1 teentje knoflook
• 2 eetlepels sesamolie
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 theelepel bruine suiker
• Rasp en sap van ½ sinaasappel

VOOR DE AFWERKING:

• Enkele blaadjes munt

Zo maak je het

Het bereiden van de gamba’s doen we op de Edson houtskoolbarbecue, dé ideale barbecue om een optimale sfeer te garanderen, want wist je dat je deze BBQ-ton voor of na je barbecuesessie ook perfect als bartafel kan gebruiken? Het is echter ook perfect mogelijk om De Nestor Original te gebruiken. Want wat is er leuker dan samen met je vrienden rond deze barbecue te staan en te genieten van een gezellige avond?

Voor dit recept werken we met grote, ongepelde gamba’s. Het resultaat na het grillen ziet er niet alleen toffer uit, ongepelde gamba’s zullen ook minder snel droog worden op de BBQ. Het is echter wel belangrijk om het netjes te houden. Verwijder daarom vooraf zoveel mogelijk de darmkanalen. Ik hoor jullie al denken: hoe gaat dat dan bij ongepelde gamba’s? Wel, je maakt een sneetje in de rug en haalt het darmkanaal eruit. Zo simpel is dat!

Marineer de gamba’s gedurende 1 uur in het mengsel van sinaasappelsap en -rasp, de korianderblaadjes, de olijfolie en de knoflook. Blancheer de edamame gedurende een minuut en laat ze afkoelen. Meng ze met de schijfjes radijs, koolrabi en de lente-uitjes in een schaal. Meng vervolgens ook alle ingrediënten voor de dressing.

Schik de gamba’s op de BBQ en gril ze op een middelhoog vuur tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten per kant. Leg de gamba’s op de edamamesalade en serveer met de dressing. Werk af met de muntblaadjes.

Griekse Gyros op de bbq

Ingrediënten voor 4 personen

• 1 kg Griekse gyros van rund
• 1 rode paprika
• Pitabroodjes
• Tomaten
• Rode ui
• Gemengde salade
• Tzatziki

Zo maak je het

Ga je graag zorgeloos en spontaan te werk? Dan is Barbecook’s gasbarbecue Siesta 310 Graphite iets voor jou! Dankzij de Siesta 310 Graphite kan buiten koken elke dag en het hele jaar door. De Siesta moet slechts 10 minuten opwarmen.

Voor dit gerecht maken we, naast de Siesta, ook gebruik van de Barbecook plancha- en grillplaat. De Siesta gasbarbecue is zodanig ontwikkeld, dat het middelste rooster, de Dynamic Core, kan worden vervangen door tal van andere platen zoals een planchaplaat, een pizzaplaat en een contactplaat. De planchaplaat is gemaakt uit gietijzer, wat een optimale warmteverdeling garandeert en wat er bovendien voor zorgt dat het vlees niet gaat kleven. Een winning team dus om de gyros te bereiden! Maak het jezelf gemakkelijk en combineer de planchaplaat met één van onze planchaspatels, zo maak je zeker geen krassen op jouw plaat.

Verwarm de gasbarbecue tot 180 °C.

Snij de paprika in stukken en bak deze samen met de gyros op de planchaplaat. Wanneer het vlees bijna klaar is, kun je de pitabroodjes nog even op de zijroosters leggen, zodat deze warm en knapperig worden. Snij ondertussen de tomaat en ui in schijfjes.

Wanneer alles klaar is, kan je de warme pitabroodjes vullen met een vleugje tzaziki, de gebakken gyros, wat tomaat, salade en ui. Heerlijk!

Spicy chicken wings op de BBQ

Ingrediënten voor 4 personen

20-tal kippenvleugels

VOOR DE RUB:
• 2 eetlepels paprikapoeder
• 1 theelepel gerookt paprikapoeder
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel look
• 1 theelepel sjalotpoeder
• 2 eetlepel komijnpoeder
• 1 theelepel korianderzaad
• 1 theelepel witte peperbollen
• 1 mespunt Piment d’espelette
• 2 eetlepel bruine suiker

VOOR DE MARINADE:
• 1 eetlepel sesamolie
• 1 dl olijfolie
• 3 eetlepel honing
• 1 theelepel sambal
• Sap van 1 citroen
• 4 eetlepels rub
• 2 cm gember
• 2 tenen look
• 1 sjalot

VOOR DE DIPSAUS:
• 75 g ricotta
• 120 g yoghurt
• Basilicum
• Koriander
• Munt
• Dragon
• Peterselie
• 1 limoen
• 1 daikon
• Een halve komkommer

Zo maak je het

Voor de bereiding van de spicy chicken wings gebruiken we de Kamal kamado barbecue. Je bent natuurlijk zelf vrij om te kiezen welke barbecue je gebruikt voor het bereiden van de kippenvleugels, zolang de barbecue maar over een deksel beschikt. We herhalen kort even hoe je je kamado barbecue veilig aanmaakt. Vooreerst is het belangrijk dat je barbecue op een stabiele ondergrond staat, ver van brandbare voorwerpen. Zorg er ook steeds voor dat kinderen op een veilige afstand blijven. Eenmaal dit ok is, giet je het roestvaststalen houtskoolmandje voor ongeveer ½ vol met houtskool en maak je de kolen aan met behulp van een drietal aanmaak houtwollen. Het keramieken omhulsel rond het mandje (vuurpot) houdt de warmte perfect vast en zorgt dat de vlam er snel in zit. Let’s go!

Meng alles voor de rub van de kippenvleugels in een cutter of vijzel. Stamp fijn. Doe ook alles van de marinade in een maatbeker en mix fijn. Marineer de kippenvleugels 1 nacht in deze vloeistof. Je kan ze in een plastiek zak of doos steken. Bewaar koud.

Na een nacht marineren, haal je de kippenvleugels uit de marinade en laat je ze uitlekken. Giet de marinade in een potje. Gebruik hiervoor Barbecook’s sauspannetje uit rvs. Strooi nu de rub over de wings en leg de gekruide chicken wings op Barbecook’s hapjesrooster en vervolgens op de BBQ. Borstel ze om de 10 minuten in met de marinade. Dit doe je met een van Barbecook’s handige marinadeborstels. Draai de chicken wings regelmatig om. Sluit tussendoor telkens het deksel van je barbecue. Na een halfuurtje zijn de kippenvleugels klaar!

Maak ondertussen ook de dipsaus. Snij de verse kruiden fijn. Rasp de daikon en komkommer. Meng met de ricotta, yoghurt, sap van limoen, peper, zout en fijngehakte kruiden.
Serveer de spicy chicken wings met de frisse dipsaus!

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer