Pantone, het Amerikaanse kleureninstituut, mag Viva Magenta dan tot kleur van het jaar gedoopt hebben, Le Creuset verklaart de liefde dit keer aan de mediterrane keuken en haar azuurblauwe zee. De Franse pionier in kookgerei is al jaar en dag onmisbaar in het hart van élk huis. Zo doet Le Creuset je iedere dag experimenteren met pittige kruiden en verrassende gerechten die je weer meenemen naar een avond zomers dineren onder een blauwe hemel. Duik mee de keuken in, op zoek naar succulente smaken in elk gerecht met de ‘Azure’ collectie van Le Creuset.

Historisch tafelen

Al sinds 1925 kleurt Le Creuset wereldwijd de heerlijkste momenten in de keuken. Twee Belgische industriëlen goten toen hun expertise in de gietijzer- en emaillekunst samen tot kleurrijk kookgerei waarmee ze richting Frankrijk trokken. Met die Franse klasse zorgt het merk al decennialang voor kookervaringen die je innerlijke chef herbronnen. Zo begin je ieder gerecht met een pan vol culinaire potentie en ga je daarna recht van het fornuis naar de eettafel in stijl. De recepten voor die gerechten geef je nog generaties lang door in je favoriete pannen, want Le Creuset is een Michelin-waardige sous-chef die je levenslang vergezelt aan het aanrecht.

Kwaliteit smaakt

De keuken is voor velen een plek waar ze graag vertoeven, alleen of in gezelschap. Je eigen keuken verlichten dat doe je met een gebalanceerd smaak- en sfeerpalet en daarbij is ‘azure’ de ideale kleur die je terugbrengt tot jezelf. De mediterrane tint complementeert gerechten uit elke windstreek en inspireert je om je te wagen aan vernieuwende smaken en experimentele kooktechnieken. Helemaal klaar om sauzen te doen pruttelen en te roeren als nooit tevoren? Le Creuset-kookgerei is er daarvoor in kwaliteitsmaterialen van geëmailleerd gietijzer en roestvrij staal met een geharde antiaanbaklaag. Daarmee tover je in een handomdraai een zoete brunch op tafel en eindig je jouw weekdagen met eenpansgerechten om je vingers bij af te likken. Eén ding is zeker: deze musthave is niet weg te denken uit je keuken.

Blink in brilliant blauw

Met een gevulde maag en met nog meer zin in de smaken van morgen, kijk je telkens weer uit naar het bereiden en experimenteren van nieuwe gerechten in de azuurblauwe Le Creuset-collectie. De kleur creëert een oase van ultieme rust en mediterrane pracht in je keuken. De ‘azure’ nieuwkomer ontdek je in een assortiment van gietijzeren kookgerei, steengoed voor in de oven en kookaccessoires voor elk zoete én zoute zonde. Koken doe je bijvoorbeeld in de gietijzeren stoofpan waar élk gerecht in past. Zoete verwennerij bak je dan weer met de essentials uit de reeks aan ‘azure’ bakgerei in aardewerk zoals de beslagkom en de taartvorm. Afsluiten doe je door je handen te verwarmen aan een heerlijk kopje koffie waar je de bijhorende melk- en suikerset krijgt.

Voel de lente kriebelen

Met de eerste lentestralen in het vooruitzicht, droom je vast al weg naar mediterrane oorden. Dat hoeft niet bij dromen te blijven, want met een zuiders recept waan je jezelf zo onder de blakende zon. Zo summer proof je jouw weekmenu bijvoorbeeld met het seizoensrecept ‘couscous met zongedroogde tomaten en kipspiesjes. De couscous en zongedroogde tomaten bereid je in 15 snelle minuten in de Le Creuset Signature Campagnard en de kipspiesjes zijn daarbij het ideale excuus voor de eerste barbecue van het jaar, in ‘azure’ stijl weliswaar!

INGREDIËNTEN:

  • 10 ml olijfolie
  • 3 sjalotten of kleine rode uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 g couscous
  • 200 g zongedroogde tomaten, gesneden, uitgelekt als ze op olie zijn. Bewaar de olie.
  • 20 g peterselie
  • 2 – 4 kipspiesjes geroosterd in de oven of op de barbecue
  • 1 pita-brood of plat brood om te serveren

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de olie in de Le Creuset Signature Campagnard op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak ze tot ze doorschijnend zijn. Voeg het blik tomaten toe en roer om een saus te vormen. Laat de tomaten na het combineren met de sjalotten en knoflook iets indikken en doorkoken. Voeg de bouillon toe en laat het sudderen.
  • Zet het vuur uit, voeg de couscous toe en dek af met het deksel. Laat minimaal 30 minuten staan. Verwijder het deksel en pluis de couscous op met een vork. Roer door de zongedroogde tomaten en de olie van de zongedroogde tomaten erdoorheen. Top af met de peterselie.
  • Plaats de espetadas onder de grill of op de barbecue en bak ongeveer 20 minuten. Serveer de espetadas met de warme couscous en verwarmd pita-brood of plat brood. Geniet van heerlijke kipspiesjes!
Klik hier om producten in te laden

Reageer