De feestdagen staan alweer voor de deur. Met andere woorden: tijd om je feestmenu samen te stellen. Joeri D’Heuvaert, bar manager bij de Gentse hotspot Yalo Urban Boutique Hotel, creëerde in samenwerking met NESCAFÉ Dolce Gusto twee feestelijke cocktailvariaties die zeker het proberen waard zijn. Ontdek hoe een Iced Latte Macchiato verrijkt kan worden met een scheutje Grappa of waag je aan een berry twist op de trendy Espresso Tonic. Cheers!
1/ Endless Touch met NESCAFÉ Dolce Gusto Latte Macchiato
Zoetekauwen, opgelet. Deze cocktail is gebaseerd op de iconische Iced Latte Macchiato, en combineert de zoete smaak van bananenlikeur met de chocoladetoetsen van gerijpte Grappa. Banana Split in cocktailvorm! Om de Latte Macchiatococktail naar een nog pittiger niveau te tillen, wordt huisgemaakte siroop van gerookte chilipeper toegevoegd. Samengevat, een waar smaakfeest in je glas. De Endless Touch brengt met zijn uniek karakter en naam ode aan het laatste nieuwe NESCAFÉ Dolce Gusto-koffietoestel: de Infinissima Touch.
RECEPT
INGREDIËNTEN
Voor 10 ml chipotle siroop:
– 100 gr chipotle
– 1 l water
– Fijne suiker
Voor de rest van de cocktail:
– 30 ml Grappa, drie jaar gerijpt
– 20 ml bananenlikeur
– 1 capsule NESCAFÉ Dolce Gusto Latte Macchiato
– Ijsblokken
BENODIGDHEDEN
– NESCAFÉ Dolce Gusto Infinissima Touch (of een andere NESCAFÉ Dolce Gusto-machine)
– 1 Gelijkaardig glas
– Barlepel
– Zeef
BEREIDINGSWIJZE
Voor de chipotle siroop:
– Brengt het water aan de kook.
– Laat de chipotle hier een kwartiertje in weken.
– Giet het mengsel door een zeef en weeg het restant water af.
– Weeg de grammage van het water af in suiker. Indien je nog 900 gram over hebt, voeg dan dezelfde verhouding suiker toe.
– Roer alles goed door. Nadien kan je de siroop nog twee weken bewaren in de koelkast.
Voor de cocktail:
– Voeg de bananenlikeur, Grappa & huisgemaakte chipotle-siroop toe aan het glas.
– Voeg een stevige hoeveelheid ijs toe. Dit zal er laten voor zorgen dat de hete koffie afkoelt in het glas en alle ingrediënten samensmelten.
– Roer alle ingrediënten alvast goed door. Indien nodig kan je nog wat extra ijs toevoegen.
– Maak een capsule Latte Macchiato en laat dit doorlopen.
– Meng alles nog eens goed samen.
2/ Dolce Far Niente met NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Intenso
Dolce Far Niente. Het Italiaanse gezegd voor lekker niets doen. In dit geval: laat je koffiemachine al het werk doen. Voor deze cocktail werden blauwe bosbessen gecombineerd met gember en tonic en afgewerkt met een Espresso Intenso capsule. Al deze elementen zorgen voor een unieke variatie op de hippe Espresso Tonic. De fruitige toets van de bessen vult de scherpere smaak van gember naadloos aan. In het recept wordt de Gentse Gingerlo gemberlikeur in de kijker gezet, maar wees vrij om een andere te gebruiken. Door het drankje af te werken met tonic, blijft het alcoholpercentage laag. Perfect voor diegenen op zoek naar een lichter alternatief tijdens een meestal zwaardere feestperiode.
RECEPT
INGREDIËNTEN
Voor 20 ml blauwe bosbessensiroop:
– 500g blauwe bosbessen
– Fijne suiker
Voor de cocktail:
– 20 ml versgeperst citroensap
– 15 ml Gentse Gingerlo (of andere gemberlikeur)
– 1 capsule NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Intenso
– Indian Tonic
– Ijs
BENODIGDHEDEN
– NESCAFÉ Dolce Gusto Infinissima Touch (of een andere NESCAFÉ Dolce Gusto-machine)
– Longdrinkglas
– Barlepel
– Puntzeef
BEREIDINGSWIJZE
Voor de bosbessensiroop:
– Pers de blauwe bessen.
– Zeef het sap door een fijne puntzeef.
– Weeg het overgebleven sap en voeg nadien in dezelfde hoeveelheid suiker toe.
– Meng alles goed samen. In de koelkast kan je de siroop tot zo’n twee weken bewaren.
Voor de cocktail:
– Vul je longdrinkglas volledig met ijs.
– Voeg de zelfgemaakte bosbessensiroop toe, samen met het citroensap en de Gentse gemberlikeur Gingerlo. Roer goed door en voeg, indien nodig, nog wat ijs toe.
– Kantel het glas en giet op deze manier wat tonic in. Zo creëer je mooie lagen in het glas. Hou genoeg plaats over voor de koffie.
– Maak de shot Espresso Intenso. Giet 30 ml hiervan in de cocktail.
Reageer