trend sous vide

Reeds tal van fabrikanten brengen een vacuümlade uit. Wat vroeger een toestel was die we enkel in de betere restaurants vonden, zien we het toestel steeds meer aan populariteit winnen. Maar hoe werkt zo’n vacuümlade precies?

Hoe werkt een sous-vide lade?

Een vacuümlade zorgt ervoor dat er door middel van een pompdruk alle lucht uit het zakje getrokken. Hierdoor worden alle smaakelementen heel dicht op elkaar gebracht en blijven de sappen en het vocht in het zakje. Belangrijk om te weten is dat een vacuümlade echter geen garing teweeg brengt aan de ingrediënten.

Een sous-vide lade wordt ook gebruikt om reeds bereide ingrediënten te bewaren. Wist je dat door deze technologie, de bewaartijd een stuk langer wordt? Ook voor het marineren wordt de vacuümtechnologie vaak gehanteerd. Aangezien alle aromaten zo dicht bijeen zitten zonder lucht eromheen, wordt de manineertijd aanzienlijk verkort. De smaken van de aromaten trekken zo volledig in het vlees. Je ziet het, vacuümkoken heeft tal van toepassingen.

De werking is heel eenvoudig. Allereerst dien je alle ingrediënten in de vacuümzak te plaatsen. Plaats de zak vervolgens in de lade, druk op een knop en de lade doet de rest. Alle lucht wordt uit het zakje getrokken. Nu ben je klaar om het gerecht klaar te maken.

De meeste vacuümlades zijn ingebouwd onder de oven. Niet zo onlogisch, aangezien je na het vacumeren het zakje in de oven kan plaatsen.

AEG

AEG haalt bij iedereen een echte topchef naar boven. Met hun vacuümlade kan met één druk op de knop een gerecht vacumeren. Na het luchtledig maken, kan je met de sous vide-functie van de oven de gerechten garen. Via deze functie kookt de oven vacuüm afgelosten gerechten op lagere temperaturen zodat de beste omstandigheden en het beste resultaat bekomen wordt.

Klik hier om producten in te laden

Miele

Ook Miele biedt een vacuümlade aan. Deze is geschikt voor het gebruik van zakjes met verschillende afmetingen. Of je nu een kleine portie of grote hoeveelheid wil vacuüm trekken, de lade van Miele kan alles aan.

Via een vlak aanraakscherm kan je de vacuümlade van Miele bedienen. Hierdoor wordt niet alleen de bediening zeer makkelijk, ook het schoonmaakwerk achteraf stelt niks voor. Helaas zijn vacuümzakjes niet altijd herbruikbaar en dus niet zo goed voor het milieu. Miele lost dat probleem op clevere wijze op. Met behulp van een vacuümdoos, die op een adapter wordt aangesloten kan je levensmiddelen ook uitstekend bewaren.

Klik hier om producten in te laden

V-zug

v-zug vacuumlade

V-zug laat je met zijn vacuümlade nieuwe culinaire grenzen verleggen. Via de bijpassende zakjes kan je gerechten voor verdere bewaring of als voorbereiding op het sous-vide garen vacuüm trekken.  Vacumeren voorkomt dat voedingsbestanddelen gaan reageren met de lucht in de omgeving en dus langer kunnen bewaard blijven.

In tegenstelling tot andere toestellen, wordt niet alleen het zakje gevacumeerd maar ook de hele kamer in de lade. Zo ontstaat er zeker geen drukverschil.

Klik hier om producten in te laden

 

Compact alternatief

foodsaver vacuumtoestel

Naast vacuümlades, bestaan er ook (goedkopere) toestellen waarmee je de lucht uit het vacuümzakje kan trekken. Hierbij gebeurt het vacuümproces iets trager dan bij de lades. Hier zie je de lucht er langzaam uitgaan, bij de lades zie je in enkele seconden dat alle lucht eruit is. Deze toestellen kan je bovendien ook makkelijk wegsteken in de kast en zijn misschien eerder weggelegd voor de gebruiker die dit maar heel sporadisch gebruikt.

Klik hier om producten in te laden

Naast in speciale ovens, kan je ook sous-vide koken in een sous-vide koker. Espressions heeft dergelijke betaalbare toestellen waarmee je tongstrelende gerechten kan maken!

Klik hier om producten in te laden
[mpc_callout title_font_preset=”default” title_font_color=”#4b4b4b” title_font_size=”22″ title_font_line_height=”1″ title_font_transform=”none” title_font_align=”left” title=”Leestip: Duo Sous Vide slowcooker Espressions” title_margin_divider=”true” title_margin_css=”margin-top:0px;margin-bottom:12px;” content_width=”100″ content_font_preset=”default” content_font_color=”#9c9c9c” content_font_size=”17″ content_font_line_height=”1″ content_font_align=”left” content_margin_divider=”true” content_margin_css=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;” icon=”fa fa-lightbulb-o” icon_color=”#91b702″ icon_size=”50″ icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-right:30px;” icon_margin_divider=”true” border_divider=”true” border_css=”border-color:#efefef;border-style:solid;border-radius:10px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:20px;padding-right:40px;padding-bottom:20px;padding-left:30px;” mpc_button__preset=”mpc_preset_22″ mpc_button__url=”url:http%3A%2F%2Fcuizine.be%2Fcreeer-de-sappigste-gerechten-in-de-duo-sous-vide-slowcooker%2F|title:Link|” mpc_button__font_preset=”default” mpc_button__font_color=”#91b702″ mpc_button__font_size=”15″ mpc_button__font_transform=”uppercase” mpc_button__title=”Lees meer” mpc_button__border_divider=”true” mpc_button__border_css=”border-top:2px;border-right:2px;border-bottom:2px;border-left:2px;border-color:#91b702;border-style:solid;border-radius:0px;” mpc_button__padding_divider=”true” mpc_button__padding_css=”padding-top:12px;padding-right:30px;padding-bottom:12px;padding-left:30px;” mpc_button__margin_divider=”true” mpc_button__margin_css=”margin-top:11px;” mpc_button__hover_font_color=”#ffffff” mpc_button__hover_background_color=”#91b702″ mpc_button__hover_background_effect=”expand-horizontal” mpc_button__hover_background_offset=”0″ mpc_button__hover_border_css=”border-radius:0px;” mpc_divider__disable=”true” mpc_divider__preset=”mpc_preset_2″ mpc_divider__width=”10″ mpc_divider__lines_color=”#f7f7f7″ mpc_divider__lines_weight=”2″ mpc_divider__margin_divider=”true” mpc_divider__margin_css=”margin-bottom:-10px;”][/mpc_callout]