keukenrobot tips
KitchenAid

Wie vaak aan het kokkerellen slaat kan niet zonder een keukenrobot. Mixen, kloppen, kneden, snijden, hakken, of pureren, de keukenrobot doet het zonder moeite.

Keukenrobots bestaan in allerlei groottes, prijzen en kleuren. Hoe maak je tussen het grote aanbod een goede keuze? Lees dan zeker onze tips vooraleer je naar de winkel trekt.

1Functies

Bepaal op voorhand welke functies voor jou belangrijk zijn. Zoek je een keukenrobot die enkel kan mengen en kneden of wens je meer functies? Op sommige keukenrobots kan je handige accessoires koppelen zoals een juicer of een vleesmolen. Zo kan je meerdere functies in een toestel combineren en bespaar je heel wat ruimte in je keukenkasten.

2Materialen

Kies voor een keukenrobot die is gemaakt uit stevige materialen. Ook voor de mengkom is het beter om een inox of een glazen kom te gebruiken in plaats van één in plastic. Kies je voor duurzame materialen, dan gaat je toestel gegarandeerd langer mee.

3Grootte

Gebruik je je keukenrobot sporadisch? Kies dan voor een compact formaat die je makkelijk kan opbergen. Is dit toestel echter iets dat je op zeer regelmatige basis gaat gebruiken, ga dan voor een toestel die knap genoeg is om op je keukenaanrecht te staan.

4Kleur

Tegenwoordig bestaan keukenrobots al in heel wat kleurtjes. Dit is ook een leuke factor om rekening mee te houden en af te stemmen op je andere toestellen. Kies bijvoorbeeld om al je keukenapparaten in het rood te kopen en zorg voor een perfecte harmonie!

5Prijs

Ook in de prijs kan er heel wat verschil op zitten. Kijk goed waar het verschil precies zit en bepaal op voorhand goed je beschikbare budget.

6Kracht

De aangewezen wattage van een krachtige keukenrobot bedraagt ongeveer 1000 W. Al heeft het vermogen van een keukenrobot niet altijd met kracht te maken. Bepaalde merken hebben ervoor gezorgd dat hun toestel heel wat minder verbruikt en hebben dan ook het vermogen naar beneden gehaald, zonder afbreuk te doen aan de kracht van hun toestel. De kracht van een keukenrobot heeft veeleer te maken met de opbouw van het toestel en met de manier waarop de kracht van de motor naar de kneedhaak wordt overgebracht.

7Gebruiksvriendelijkheid

Zijn de knoppen makkelijk hanteerbaar? Zijn de verschillende items makkelijk los te koppelen van de robot en mogen ze in de vaatwasser? Dit zijn maar enkele van de vele belangrijke vragen die je je zeker moet stellen. Kijk ook of de keukenrobot geen plaatsjes heeft waar je niet aankan zodat de vuiligheid hier zich niet in kan nestelen.

Reageer