Als je de gastheer of -vrouw bent voor een aanstaande feestelijke gebeurtenis, dan wil je dat jouw zorgvuldig gekozen gerechten tot hun recht komen wanneer ze eenmaal voorgeschoteld worden. Maar, hoe dek je nu weer een tafel volgens de etiquette? En wat is een sfeervolle tafeldecoratie die niet allesoverheersend is? Amefa instrueert jou graag!

Beslis op voorhand over de look

Voor welke gelegenheid wordt de tafel gedekt? Is het een casual barbecue of een fancy diner? Dat maakt namelijk een groot verschil qua aankleding.

De basis van alles is het tafelkleed. Met een wit tafelkleed zit je altijd goed. Voor wie het wel wat meer mag zijn, gaat voor een gekleurd tafelkleed of één met een print.

Servies, bestek en glazen

Voor een stoer effect, kun je verschillende serviezen en bestekken met elkaar mixen, maar zorg er wel voor dat alles toch op één of andere manier bij elkaar past voor een mooi geheel. Voor het dekken van de perfecte tafel kun je gebruik maken van onderstaande afbeelding. Begin met het bord en ga van hieruit verder.

Decoratie

Verzeker je ervan dat er in de breedte voldoende ruimte overblijft voor het eten en in de hoogte jouw gasten elkaar nog kunnen zien. Kies kaarsen uit die qua kleur en prints passen bij de rest van de aankleding. 

Geniet!

Vergeet vooral niet om te genieten van de feestelijke gebeurtenis en het gezellig samenzijn met vrienden en/of familie!

Maak via niwzi.be kennis met de producten van Amefa:

Klik hier om producten in te laden

 

Reageer