De Duitse Bauhausstijl bestaat honderd jaar. Ter gelegenheid daarvan brengt Alessi enkele iconische stukken uit hun collectie van Marianne Brandt en Helmut Schulz terug. Die stukken zijn een toonbeeld van eenvoud, functionaliteit en klasse, net zoals oprichter Gropius het destijds voorschreef. Pure materialen, een minimalistische stijl en praktische ontwerpen: Bauhaus is na honderd jaar moderner dan ooit.

De theeset – naar een ontwerp van Marianne Brandt én Helmut Schulze – is minimalistisch zilverkleurig. Het strakke en eenvoudige design ligt volledig in lijn met de Bauhausstijl, maar blijft toch elegant door de stijlvolle rondingen. De ontwerpen liggen aan de basis van het modernisme.

Brandt’s theesets werden oorspronkelijk bijna volledig handgemaakt, maar de enorme populariteit ervan leidde tot vele kopieën. Alessi kreeg als enige de reproductierechten van de theeset.

De stuks uit de theeset zijn afzonderlijk te koop, maar ook als 1 geheel beschikbaar:

Klik hier om producten in te laden

 

Over Bauhaus

De Bauhausstijl werd in 1919 opgericht door Walter Gropius die toen een school oprichtte waar gefocust werd op moderne en functionele kunst. De stijl is niet alleen erg modernistisch, maar ook praktisch. Vorm volgt functie: de focus ligt op het praktisch nut van een voorwerp, niet op details en decoratie. Dat merk je ook in de designs van Marianne Brandt. De stijl maakt ook gebruik van pure, simpele materialen: er is geen ruimte voor tierlantijntjes.

Over Marianne Brandt

Marianne Brandt was een Duitse schilder, kunstenares, fotografe en ontwerpster. Ze studeerde aan de Bauhauskunstschool en werd daar hoofd van de metaalafdeling. Ze was daar de enige vrouw. Haar ontwerpen zijn tijdloos en worden beschouwd als voorbeelden van modern industrieel design.

Reageer