De fijnste broodmachines: zelf je brood bakken doe je zo

De fijnste broodmachines: zelf je brood bakken doe je zo

Gezond brood maak je gewoon thuis. 100% verse ingrediënten, en een recept helemaal volgens jouw eigen smaak. Als je de gezonde toer op wil gaan kun je brood maken met zaden, noten en gedroogd fruit. De broodmachines van Moulinex en Panasonic klaren de klus. Zelf in sneetjes snijden? Of kaas en hesp om je brood mee te beleggen? Dat doe je met de snijmachine van Fritel.

Recept gezond bananenbrood

Als je voor écht gezond wil gaan kun je zelf bananenbrood bakken. Lekker én je kunt deze ook gewoon in de oven bereiden.

Ingrediënten 

3 rijpe bananen
3 eieren
100g amandelmeel
50g ontpitte dadels
1/2 theelepel bakpoeder
handje noten
zout

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 175 graden, meng de bananen met de dadels (in een blender of keukenmachine) tot een glad beslag. Klop in een andere kom de eieren op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree. Voeg de amandelmeel en bakpoeder toe en roer het goed door. Ook de noten mogen toegevoegd worden. Giet het mengsel in een cakevorm en zet het in de oven voor 40-45 minuten.

Broodmachines op Niwzi 

Klik hier om producten in te ladenReageer

About The Author

Anastasya pluist als een doorgewinterde foodie de nieuwigheden en essentials uit voor op het aanrecht. Of een vrouw in de keuken thuishoort? In ieder geval wel als daar de Gin Martini’s te vinden zijn. Wanneer ze geen pasta alle vongole in elkaar flanst of een fles blanc des blancs ontkurkt, trekt Anastasya de Table-To-Taxi schoenen uit de kast ‘for a night on the town’ om de hipste restaurants, eettenten en tapasbars uit te testen.

Related posts