Wereldvoedseldag: Hoe conserveer je het best voedsel?

Wereldvoedseldag: Hoe conserveer je het best voedsel?

Wereldwijd is er voor meer dan 840 miljoen mensen onvoldoende voedsel en schoon drinkwater.  Op Wereldvoedseldag staat voedsel centraal en wordt er aandacht gevraagd voor voedselzekerheid.

Het is dus zeker en vast eens de moeite om stil te staan bij de hoeveelheden voedsel er dagelijks worden verspild en we geven graag enkele tips mee om voedingswaren gedurende langere tijd te conserveren.

Vacumeren

Gerechten blijven tot 5 keer langer vers door ze te vacumeren.  Voedsel dat gevacumeerd wordt, kan rechtstreeks de diepvries in en je vermijdt er vriesbrand mee.
Er wordt dus minder voedsel verspild, waardoor u meteen geld bespaart.

Slowcooking

Verwerk de restjes van een maaltijd in een stoofpotje met een slowcooker.  Wedden dat je op nieuwe smaakcombinaties zal uitkomen die wonderwel passen?

Bewaren

Investeer in de aankoop van een aantal stevige voorraaddozen.  Let er hierbij op dat de afdichting voldoende is voor een langere bewaring in de koelkast.   Ook de geschiktheid voor bewaring in de diepvries en microgolf- en vaatwasserbestendigheid zijn geen overbodige luxe!Reageer

About The Author

Deze vrolijke spring-in-het-veld pluist als een echte speurneus de nieuwste producten uit. Taarten, koekjes en zoetigheid uit de oven toveren doet ze al sinds ze een tiener was. Ondertussen leerde ze ook de andere keukentoestellen te gebruiken om volledige gerechten op tafel te zetten.
 Na het werk vind je haar meestal druk bezig met alweer een nieuwe hobby, aan het sporten of aan het bijkletsen met de vriendinnen met een goed glas wijn in de hand.

Related posts