Wereldpastadag

Het is een feit dat meningen uiteen kunnen lopen wanneer we navraag doen over de oorsprong van pasta. Sommige claimen dat Marco Polo het recept uit China meebracht, echter was pasta ook al gekend bij de Grieken en de Romeinen.

1 ding staat echter als een paal boven water: je kan met pasta zodanig veel kanten uit dat het toch wel wekelijks op ons bord ligt in de gedaante van de traditionele spaghetti bolognaise, een frisse pastasalade of smakelijk gevulde ravioli.

Tegenwoordig kunnen we dit alles kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar wij bij Cuizine.be gaan uiteraard graag nog een stapje verder om Wereldpastadag te vieren. Zelf pasta maken, natuurlijk!

Wereldpastadag

Waarop moet je letten?

Gebruik 00-bloem (doppio zero) omdat die fijne korrels heeft en voor een glad pastadeeg zorgt. Deze bloem, met een gemiddeld glutengehalte, zorgt in combinatie met een ei voor een kneedbaar deeg dat gemakkelijk te verwerken is.

Pasta basisrecept voor 4 personen

– 400 gr bloem
– 4 eieren
– snuifje zout
– klein scheutje olijfolie

Zeef de bloem in een bergje op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en meng ze beetje bij beetje met een vork (of vingertoppen) met de bloem. Voeg het snuifje zout en de olijfolie eraan toe.
Kneed het mengsel gedurende ongeveer 10 minuten tot een glad deeg en vorm een bol.
Verpak de bol in keukenfolie en laat gedurende minstens 30 minuten rusten.

Rol het deeg uit tot de gewenste vorm. Verlicht dit werkje door middel van een pastamachine. Hiermee maak je de pasta niet alleen flinterdun, je kunt ze ook meteen op de gewenste breedte snijden.

Voor wie met tijdgebrek te kampen heeft, maar toch verlekkerd is op een bordje verse pasta, kan natuurlijk rekenen op een elektrische pastamachine die àl het zware werk op zijn schouders neemt. De pasta is evengoed vers en dan heb je meer tijd om een heerlijke saus voor te bereiden, toch?

Klik hier om producten in te laden