Wat zijn de voordelen van vacuümkoken?

Wat zijn de voordelen van vacuümkoken?

Vacuüm betekent leeg. Er is dus geen ruimte voor lucht met als gevolg dat er geen oxidatie op ingrediënten kan gebeuren. Vacuüm in de keuken biedt tal van voordelen. Wij overlopen ze voor u.

 1. No Waste
  Door voedsel te vacumeren, verleng je aanzienlijk de bewaartijd van de ingrediënten. Hierdoor verkrijg je minder afval en verklein je ook de afvalberg.
 2. Stress vrij koken
  Bij het sous vide koken heb je amper werk. Het vacuümtrekken alsook het gaarproces gebeurt door toestellen. Tijdens het gaarproces, kan je lekker in je luie zetel gaan zitten. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken. Bij sous-vide kan je nooit je gerecht te gaar maken.
 3. Vitaminen & Mineralen
  Door op een zeer lage temperatuur te koken, behouden de ingrediënten veel beter hun vitaminen en mineralen. Het is dus ook een zeer gezonde manier van koken!
 4. Voorraad aanleggen
  Heb je in de week amper tijd om te koken maar wil je toch verse kost eten? Geen nood. Dankzij de vacuümtechnologie kan je bijvoorbeeld in het weekend voor elke dag van de week een gerecht maken en deze vacuümtrekken. Zo hoef je na een drukke werkdag het zakje enkel op te warmen. Bovendien heb je hier absoluut niet het gevoel dat heropgewarmde kost aan het eten bent.
 5. Marineren
  Dankzij de vacuümtechnologie wordt het marineerproces aanzienlijk verkort. Door de compactheid dringen de smaken als het ware in het ingrediënt en maak je er een smaakbommetje van.
 6. Porties maken
  Als je bijvoorbeeld vlees in de supermarkt koopt die in een grote ‘family-verpakking’ zit, kan je deze thuis makkelijk portioneren dankzij deze technologie. Neem de gewenste hoeveelheid en plaats deze in aparte zakjes. Vervolgens kan je deze vacuüm trekken en invriezen.
 7. Bewaren
  Aangezien er geen ruimte is voor lucht van buitenaf, komen de ingrediënten niet in contact met factoren die ervoor zorgen dat voedsel oxideert en begint te schimmelen. Hierdoor wordt de bewaartijd van de voedingsmiddelen aanzienlijk langer.
 8. Opnieuw afsluiten
  Heb je een zak chips geopend maar is die nog niet volledig op? Dan kan je deze aan de hand van de vacuümtechnologie opnieuw luchtdicht maken. Zo blijven je chips lekker krokant!Reageer

About The Author

Related posts