arcos titanium

Het Spaanse Arcos is nog niet zo bekend bij ons, maar daar mag, wat ons betreft, zeker verandering in komen. Hun nieuwe messenreeks ‘Titanio’ is vervaardigd uit titanium, een materiaal dat bijzonder sterk, licht en roestvast is.

Vervaardiging

Nieuwe materialen doen steeds meer hun intrede in de messenindustrie. Staallegeringen mogen dan wel al sinds jaar en dag gebruikt worden omdat ze nu eenmaal gemakkelijk te bewerken zijn, materialen zoals keramiek en titanium brengen toch ook een aantal niet te versmaden voordelen met zich mee. De messenreeks ‘Titanio’ van Arcos is dan ook uit titanium vervaardigd.

  • Gestanst of gesmeed? De messen van Arcos zijn allemaal uit één enkel stuk gesmeed.
  • Materiaalkeuze voor het lemmet? Alhoewel de meeste messen uit staallegeringen gemaakt worden, waar dan naast staal ook andere legeringen zoals chroom en nikkel aan toegevoegd worden om de kwaliteiten van de staallegering te optimaliseren, blijkt ook titanium uiterst geschikt als materiaal voor messen. Titanium is immers net zo gemakkelijk te bewerken als staal en bovendien zeer licht van gewicht , wat je ook onmiddellijk zult merken wanneer je een mes in de hand neemt.Het materiaal is daarentegen ook zeer sterk, hypoallergeen en antibacterieel. Het allergrootste argument voor de toepassing in de keuken steunt echter op het feit dat titanium niet kan roesten. De messen mogen dan dusdanig ook in de vaatwasser gewassen worden, zonder enig risico op roestvorming. De hardheid van deze messen kan hoegenaamd niet in Rockwell uitgedrukt worden, aangezien ze niet uit RVS gemaakt zijn.
  • Handvat? De handvaten van deze messen zijn vervaardigd op basis van gesmolten plastiek, dat onder druk in een mal geïnjecteerd wordt. Het handvat wordt vervolgens onmiddellijk op het messenblad bevestigd, zodat het wanneer de kunststof volledig uitgedroogd is een perfect geheel vormt met het messenblad. Holtes zijn er niet te bekennen, zodat er zich nergens voedselresten in kunnen opstapelen.

 

TITANIO SASHIMI MES 220MM

TITANIO SASHIMI MES 220MM

Keukenmessen
Arcos

prijs: < €176.99

Reageer