Tefal

Tefal introduceerde in het voorjaar twee nieuwe pannenreeksen die allebei voorzien zijn van een nieuwe antikleeflaag op minerale basis. Jammer genoeg zijn de pannenreeksen Sensorielle en Comfort Touch voorlopig niet geschikt voor inductie.

Tefal ontwikkelde twee nieuwe kookpottenlijnen, namelijk Sensorielle en Comfort Touch. De nieuwe antikleefpannen uit de beide reeksen zijn voorzien van een nieuwe antikleeflaag en om die reden stuurde het merk ons twee nieuwe testexemplaren op. Voorlopig zijn deze reeksen nog niet geschikt voor inductiekookplaten.

ANTIKLEEFLAAG

Tefal stapt af van de zogenaamde teflonlaag en innoveert met een nieuwe antikleeflaag: Intensium. Intensium is een ultrasterke bekleding die uit een harde minerale basis bestaat. De antikleeflaag werd ontwikkeld zonder het gebruik van schadelijke PFOA’s en bevat verder geen lood en cadmium. Dankzij deze bekleding kan je gezond bakken zonder vetstoffen. De antikleeflaag* is opgebouwd uit minimale hoeveelheden PTFE’s die zorgen voor uitstekende antikleefeigenschappen.

ANDERE KENMERKEN

1. Sensorielle

tefal sensorielle

  • De antikleeflaag is voorzien van een aluminium bodem Resistal met daarin kleine distributiekanaaltjes, die ervoor zorgen dat de warmte gelijkmatig over de volledige oppervlakte van de pan verdeeld wordt voor een gelijkmatig bakresultaat. Deze sterke bodem zal ook eventuele vervormingen tegengaan. De antikleefpannen van Tefal kunnen tot 260°C opgewarmd worden, bij hogere temperaturen kunnen de antikleefeigenschappen van de pan beschadigd worden. Zoals eerder vermeld, zijn temperaturen tussen 160°C en 220°C meer dan voldoende om de meest afwisselende bereidingen klaar te maken. Maar, wanneer je je antikleefpan onopgemerkt op het hoogste vuur plaatst, kan er wel degelijk oververhitting ontstaan.
  • Tefal rustte deze antikleefpan uit met Thermospot 4. Dit is een geïntegreerde temperatuurindicator, met een rood symbool in het midden van de braadpan, die zodra de braadpan de ideale baktemperatuur bereikt, effenrood wordt en zo aangeeft dat je kunt beginnen met bakken. De ideale baktemperatuur voor het dichtschroeien van vlees bedraagt 190°C, wat vervolgens ook de temperatuur is die de Thermospot doet oplichten. Let wel op, wanneer je vetstoffen – boter of olie – in de pan doet, zal de Thermospot 4 helemaal niet oplichten. Enkel wanneer je de pan zonder vetstoffen op het vuur plaatst, zal die rood opgloeien. Een handig hulpmiddel uiteraard, want een lege pan op het vuur zal snel oververhitten, wat hier niet kan gebeuren. Bovendien weet je als gebruiker helemaal niet wanneer de pan warm genoeg is als je je niet kunt laten leiden door de gebruinde boter.
  • Om zonder vetstoffen mee te koken.
  • Niet geschikt voor inductiekookplaten.

2. Comfort TouchTefal comfort touch

  • Zie bovenstaande informatie omtrent de aluminium bodem, de temperatuurindicator en de ongeschiktheid voor inductie.
  • Deze sauteerpan met antikleeflaag is uitgerust met een ergonomische, bakelieten steel. Die wordt uiteraard niet warm.
  • Om zonder vetstoffen mee te koken.

GEBRUIK & ONDERHOUD

 In deze antikleefpan mag je metalen kookaccessoires gebruiken, behalve messen en gardes. Hierdoor kunnen er kleine krassen in het oppervlak ontstaan, maar die zullen de antikleefeigenschappen niet aantasten. De antikleefpan mag in de vaatwasser gewassen worden. Tefal waarschuwt wel dat het glanzende email aan de buitenzijde van de antikleefpan hierdoor doffer kan worden. Was je de pan met de hand af, vermijd dan het gebruik van schuurmiddel en metalen sponsjes. Tefal benadrukt eveneens, met het oog op het optimaal behoud van de antikleefeigenschappen, om de pan nooit te laten oververhitten en vetstoffen in de pan nooit te laten aanbranden.

*Tefal benadrukt nog even dat in de regel vlees nooit aan hogere temperaturen dan 230°C aangebakken wordt, voorbij dit punt zal het immers aanbranden, en zoals we wel weten is verbrand vlees heel erg ongezond. De PTFE’s zullen zelfs bij hogere temperaturen niet vrijkomen en zullen al zeker niet als gifstoffen door het menselijk lichaam opgeslagen worden.

Klik hier om producten in te laden

Reageer